Foto: Martin Ohlson, Gröna Bandet 2017

Depåer och annat längs fjällkedjan

Här hittar du en förteckning över depåstopp och annan service längs sträckan Treriksröset till Grövelsjön (resultatet av en sammanställning gjord av Gröna Bandaren Svante Sundelin - TACK Svante!). Här kan du hitta förslag på platser för att handla mat, gas och annat, ställen att skicka ev depåpaket till, att torka och tvätta prylar samt förslag på boenden längs vägen. Det här är ett urval, hör gärna av dig om du saknar något.

Vi tar inte ansvar för eventuella förändringar på respektive plats så du kanske vill dubbelkolla i vissa fall. Meddela gärna ev förändringar eller möjliga nya depåer och annat till oss på info@vitagronabandet.se så justerar vi löpande!

Lycka till med din planering!

Att skicka depålådor

Det kan vara smidigt att skicka i väg depålådor i förväg om du vet att du behöver något specifikt längs vägen. Annars går det mesta faktiskt att handla längs vägen. Dessutom stöttar du på det sättet butikerna i glesbygd. Om du ändå ska skicka något, be gärna någon vän att skicka detta i lagom tid, efter din avfärd (här är alltså support godkänt!). Dels kanske du ändrar rutt eller måste kanske bryta och dels är det bra om depålådorna inte ligger för länge och tar plats.
 
Många ställen hävdar bestämt att en utförlig text måste finnas på paketet. Antingen "Till personalen" på ett kuvert som sitter fast utanpå paketet eller med en synlig text utanpå paketet. Information som ska finns med i kuvertet till personalen, eller direkt på paketet, är:
- Fullständigt namn på den som hämtar upp paketet, samt ”Gröna Bandet” eller ”Vita Bandet”
- Datum för beräknad upphämtning
- Din e-postadress
- Ditt telefonnummer för kontakt
- Ev info om innehållet är känsligt för värme/kyla eller annat
 
BUSSGODS
För att skicka med Bussgods till fjällstationer, kolla HÄR.

För postort Gällivare så är det endast Bussgods som gäller, alltså för utskick av paket till dessa platser:  
- STF Saltoloukta
- Stora Sjöfallet Mountain Lodge
- STF Ritsem
- Kvikkjokk
 
Bussgods kräver ett 070-nummer för avisering, men de flesta fjällstationer och fjällstugor har inget sådant. Skriv (för att logistiken ska vara möjlig) i stället in ett påhittat mobilnummer, till exempel 070-123 45 67. 

När det finns tveksamheter, välj inte Bussgods, skicka då i stället med PostNord. 

POSTNORD 
Använd PostNord främst när du skickar till "företag", alltså fjällstationer, vandrarhem, hotell, butiker eller campingplatser. PostNord har sedan flera olika "transportörer" förutom de själva, såsom Bring, DHL, Schenker och UPS.

Allmänt om STF


SVENSKA TURISTFÖRENINGEN (STF)
Mail: info@stfturist.se
Tel: 010-190 23 60 (telefontid helgfria vardagar 9.00-12.00)
www.svenskaturistforeningen.se
 
HANDLA
STFs fjällstationer och de flesta fjällstugorna har ett bra sortiment av proviant till försäljning. 

På alla fjällstationer finns butiker av varierad storlek där de säljer proviant, sportartiklar och souvenirer mm. Sortimentet varierar mellan de olika anläggningarna. 
 
STF vill möjliggöra för dig som vistas i fjällen att proviantera längs leden under fjällturen, så även fjällstugorna erbjuder ett varierat sortiment av det nödvändigaste. Butiker finns i utvalda fjällstugor längs ledsystemen. Nödvändiga och efterfrågade produkter erbjuds och butiksutbudet är anpassat efter förutsättningarna som gäller till fjälls. Sortimentet är valt ur ett hållbarhetsperspektiv, framför allt när det gäller lång livslängd och ett minskat transportbehov. Produkterna är också valda för att avfallshanteringen till fjälls ska fungera så bra som möjligt.
 
Mer om fjällstugornas butiker

BOENDE/TÄLT
Fjällstationer och fjällstugor erbjuder både olika typer av boenden och mot en serviceavgift även övernattning i tält i anslutning till boendeanläggningen.
Fjällstuga
Fjällstation
Tält
 
ÄTA
Flera av STFs fjällstationer erbjuder måltider. Se mer information om respektive fjällstation i listan.
 
DEPÅLÅDA
Se mer information om respektive fjällstation i listan.

FÖRMÅNER
Svenska Turistföreningen (STF) ger 50 % rabatt på ordinarie pris vid övernattning i samtliga STFs fjällstugor för alla Bandare under pågående Bandet-tur. Rabatten gäller boende i ospecificerad bädd och omfattar ej serviceavgift, dagavgift eller boende på fjällstation. Övernattning kan ej förbokas utan betalas på plats vid ankomst. För att erhålla rabatt ska medlemskap i STF och VGB styrkas vid ankomst (görs lättast via Cardskipper).

Medlemmar i STF har även rabatt på DNTs stugor i Norge motsvarande den rabatt som DNTs medlemmar har. Läs mer här.

Serviceställen från norr till söder


STF ABISKO TURISTSTATION
Abisko Turiststation 2
981 07 Abisko
Mail: abisko@stfturist.se
Tel: 010-190 24 00
www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/

HANDLA
I vår butik Fjällboden kan man köpa diverse fjällförnödenheter, kläder och ett begränsat utbud av mat. Det finns dessutom en större matbutik, Godisfabriken Supermarket, som finns i Abisko Östra, 2 km från STF Abisko Turiststation. Godisfabriken är även ombud för PostNord. I Fjällboden säljer vi också gas.

BOENDE/TÄLT
Vid STF Abisko Turiststation erbjuder vi logi i flera former – det finns ett hotell, ett vandrarhem med självservicekök och en stugby. Vi har också en tältplats som man får tälta vid mot serviceavgift.

ÄTA
Restaurang Kungsleden serverar frukost, lunch och middag. Restaurangen finns inne på turiststationen och är öppen under högsäsong både sommar och vinter.
Andra restauranger hittar man närmast i Abisko Östra (Abisko Mountain Lodge) och i Björkliden (Restaurang Lapporten).

DEPÅLÅDA
Bandare kan absolut skicka paket hit. Detta paket kommer inte att kosta något utöver frakten. PostNord är säkrast, eftersom Bussgods inte fungerar vissa tider på året, bussen hit från Kiruna (linje 91) går nämligen inte hela säsongen. 

Märk gärna paket med ditt namn, telefonnummer till dig och planerad upphämtningsdag. Skicka paketet till:
Gäst (ditt namn)
Adressen ovan
Och ange "Utkörning till företag"

Tänk på att paketet normalt hamnar hos ombudet Godisfabriken i Abisko Östra om du inte anger "Utkörning till företag".

Ett paket hos oss på STF Abisko Turiststation kan vänta på sin vandrare hela säsongen! Vi slänger ingenting. Om en vandrare tvingas avbryta sin vandring innebär detta inte något stort problem för paketet. Vandraren ombeds helt enkelt höra av sig till receptionen via e-mail eller telefon, och sedan betala för portot – då skickar vi tillbaka paketet till önskad adress.

FÖRMÅNER
-

ANNAT
Dusch och bastu finns tillgängligt utan extra kostnad för boende gäster, men erbjuds normalt även till gäster som inte är boende. Tvättmaskin finns att hyra, batterier kan laddas i valfritt vägguttag alt i receptionen och torkrum för tält finns att tillgå. 

--------------------

STF RITSEM
Ritsem 4
982 99 Gällivare 
Mail: ritsem@stfturist.se
Tel: 010-190 24 51
www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-ritsem/
Facebook

HANDLA
I vår butik finns både kyl och frys, frukt under högsäsong, mejeriprodukter som ägg, smör, korv, skinka, pizzor, färdigrätter, glass mm, förutom en mycket välsorterad butik på konserver, pålägg, torrvaror, pasta, godis, läsk, öl etc. Friluftsutrustning finns till försäljning. Vi säljer Primus gas och Primus Power Fuel och spritbränsle.

STFs butikssortiment för fjällstugor bygger på två nivåer: Small och Large. STF Ritsem är som en fjällstation med sortiment inte bara Large utan till och med Large+ som innebär att vi har ett större sortiment som erbjuder ett brett urval av produkter.

BOENDE/TÄLTNING
Javisst, vi har 14 rum med upp till 45 bäddar. Det går fint att tälta på gräsmattan som ligger i direkt anslutning till huvudbyggnaden. Med betald tältavgift har man rätt att utnyttja samtliga bekvämligheter i vår fjällanläggning. 

ÄTA
Enklare mat- och caféservering med kaffe, läsk, fika, chokladbollar, mazariner och annat. 
Det går bra att själv tillaga sådant som man har med sig eller sådant man har köpt i vår butik.

DEPÅLÅDA
Bussgods gäller här. En serviceavgift på 100 kr per paket tas ut för förvaring och hantering. Betalning sker vid uthämtning i receptionen. 

Det händer tyvärr ibland att ett paket kan hamna på Coop i Gällivare och det betyder kostnader för oss. Just därför är det extremt viktigt att fjällvandrarens namn INTE står som mottagare, mottagaren ska alltid vara ”STF Ritsem”.  Vi tar emot paket från alla EU-länder, men tyvärr inte paket från Norge, eftersom vi då skulle blir tvungna att betala tullavgift som ibland är tusentals kronor. Ett sådant paket från Norge hämtar vi tyvärr aldrig ut. 

FÖRMÅNER
Boende Bandare hos oss får 10 % rabatt på allt som handlas i butiken. 

ANNAT
Vår anläggning ligger vid Ritsems sameviste och har en makalös utsikt över Áhkkámassivet. STF Ritsem är en av Sveriges allra bästa utgångspunkter för vandringar och skidturer i Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallets nationalpark.

Här finns självhushåll i kök med micro, spis, kyl, frys, duschar, bastu och WC vattentoalett. Självklart kan man ladda batterier. Att torka tält eller annat går bra och vi har två torkrum. Det går fint att hyra en tvättmaskin. 

Vi erbjuder wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet från vårt mobila bredband. Operatören Telias mobilnät är det enda som fungerar i Ritsemområdet, men just tack vare vårt wifi så går det bra även om man har annat mobiloperatör. För övrigt så brukar vi rekommendera att man ringer via Messenger. 

--------------------

STORA SJÖFALLET MOUNTAIN LODGE
Stora Sjöfallet
982 99 Gällivare
Mail: info@storasjofallet.com
Tel: 0973-400 70
www.storasjofallet.com
Facebook
Instagram
 
FÖRMÅNER
Stora Sjöfallet Mountain Lodge erbjuder 10 % rabatt på logi och 50 % rabatt på mat (lunch och middag).

--------------------

NATURUM LAPONIA  
Stora Sjöfallet (OBS: Detta är besöksadressen, paket skickas till annan adress, se nedan)
982 99 Gällivare 
Mail: naturum@laponia.nu 
Tel: 0973-220 20
www.laponia.nu

HANDLA
Vi har en liten butik med böcker, souvenirer och kläder. Lite kåsor och skosnören säljer vi också, men ingen torkad mat eller liknande. Vi har tyvärr inte gas.

BOENDE/TÄLT
Vi har ingen uthyrning av boende, men vi pekar gärna ut bra tältplatser åt våra gäster.

ÄTA
Det finns möjlighet att äta lättare lunch hos oss i form av mackor med röding, bakpotatis, paj osv. Vi har även ett stort utbud av fika och våfflor. Det finns veganska alternativ och vi försöker laga allt så laktos- och glutenfritt vi kan.

DEPÅ
Man måste kontakta oss via mail, naturum@laponia.nu, och få bekräftat att vi har möjlighet att ta emot ditt paket på kansliet i Jokkmokk för att sedan frakta det till naturum Laponia i Stora Sjöfallet. Detta eftersom vi inte har öppet hela tiden eller befinner oss på plats. När du fått ett ok genom svar på din e-post skickar du paketet via PostNord till Laponiaförvaltningen i Jokkmokk:
     Laponiatjuottjudus
     Kvarnbogatan 11
     962 32 Jokkmokk 
 
Man bör ha god framförhållningen när man skickar paket eftersom Naturum Laponia inte är bemannat alla dagar under lågsäsong, så se också till att det är öppet när du ska hämta ut paketet. Vi har tagit emot paket flera säsonger och det gör vi kostnadsfritt. Vi hämtar inte ut några lådor som hamnar hos ombud och vi har inte heller någon möjlighet att skicka tillbaka paket som inte blir avhämtade. Under sommaren har vi små möjligheter att ta emot depålådor men gör vad vi kan för att hjälpa till.

FÖRMÅNER
Vi på naturum Laponia bjuder alltid Bandare på våfflor och kaffe vid sitt besök hos oss. 
Dessutom bjuder vi på guidning om världsarvet Laponia. 

ANNAT
Tyvärr har vi inte den typen av anläggning som tillåter mycket annat än laddning av elektronik, en kopp kaffe och en värmande brasa.

--------------------

STF SALTOLUOKTA FJÄLLSTATION
982 99 Gällivare
Mail: saltoluokta@stfturist.se
Tel: 010-190 23 50
www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-saltoluokta-fjallstation

HANDLA
Vi har en väl utrustad butik med diverse mat, frystorkat, utrustning, kartor, gas, myggmedel mm. Det finns även möjlighet att äta frukost/lunch/middag hos oss. Vi säljer gas och andra slags bränslen.  

Stora Sjöfallets anläggning en mil bort på andra sidan sjön har butik. Några stugor längs Kungsleden har mindre butiker.
 
BOENDE/TÄLT
Vi har allt från bädd i flerbäddsrum till rum med mer hotellstandard. Tälta går bra och vi har ett servicehus. För tältning och nyttjande av servicehuset tar vi ut en avgift.

ÄTA
Vi har en restaurang med frukost, lunch, middag, fika, våfflor varje dag.

DEPÅLÅDA
Det går bra att skicka depålådor till oss. Lådor skickas bäst med Bussgods. PostNord fungerar, men Bussgods är i allmänhet säkrare. DHL och Schenker levererar inte till Saltoluokta.
 
Varje sommar tar vi emot stora mängder paket, vilka vi fraktar över sjön, förvarar och lämnar ut. För hanteringen tar vi ut en avgift, då vi under en säsong ägnar många timmar åt pakethanteringen. Om du vill att vi ska returnera ditt paket tar vi ytterligare en avgift för detta.  
 
Paket skickas till Saltoluokta Fjällstation, 982 99 Gällivare. Skriv ditt namn och beräknat ankomstdatum tydligt på lådan. Paket som inte hämtats ut eller begärts returnerade inom en månad från beräknat ankomstdatum, alt. vid säsongsstängning, kommer öppnas och skänkas/slängas.

Innan du postar ditt paket till oss får du gärna kontakta oss på saltoluokta@stfturist.se för anvisningar.

FÖRMÅNER
Inte just nu, men det kan ändras.

ANNAT
Dusch och bastu finns, ingår i logi-/serviceavgift. Ladda batterier går bra. Vi har torkrum för alla blöta prylar.

--------------------

STF KVIKKJOKK FJÄLLSTATION
Storvägen 19
962 02 Kvikkjokk 
Mail: info@kvikkjokkfjallstation.se
Tel: 0971-210 22
www.kvikkjokkfjallstation.se
www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-kvikkjokk-fjallstation/
 
HANDLA
Vi har en liten shop med mat, frystorkat, mjukkonserver, konserver, torrvaror, dryck, godis, snacks, glass, diverse kylvaror, bröd, hygienartiklar, kartor, myggmedel, tygmärken mm. Den närmsta butiken från oss är Årrenjarka som har en shop som liknar vår, men med lite mer souvenirer. Den ligger ca 20 km från Kvikkjokk mot Jokkmokk. Vi säljer Primusgas här och även T-sprit.

BOENDE/TÄLT
Vi har boende på stationen, både enkelrum, 2-bäddsrum till 4-bäddsrum. Vissa av våra rum är tillåtna för husdjur. Det finns även möjlighet till tältning, men det inget som fjällstationen står för. Det är tältning enligt allemansrätten som gäller, men till anvisade platser. 

ÄTA
Vi har frukostbuffè, ett café som är öppet dagligen med fika och lunch, och på kvällen har vi en A la Cartè meny i restaurangen. Förbokning bör göras för middag och frukost. Närmaste andra matställe är Årrenjarka som nämns ovan.

DEPÅLÅDA
Man kan skicka depålådor till oss. Vi rekommenderar alltid att skicka med Bussgods eftersom de levererar hela vägen till Kvikkjokk och skriv "Utkörning till Kvikkjokk". PostNord lämnar många paket för utlämning i Jokkmokk och vi har bara möjlighet att hämta dessa ifall vi har andra ärenden dit, eftersom vi har 12 mil enkel väg. Vi åker inte extra för att hämta ut paket. 
 
Vi tar en avgift på 30 kr/dag med ett maxtak på 300 kr. Detta för att vi har mycket lite utrymme för paket, samt att vi måste åka iväg och hämta dem från bussen. Det är gratis förvaring för boendegäster.

FÖRMÅNER
Vi bjuder på gratis frukost till de som bokar boende hos oss. När man bokar på nätet måste man dock skriva Vita/Gröna Bandet under "observationer" så vi vet att de har frukost!

ANNAT
Vi har både dusch, toalett samt bastu att hyra ut mot en avgift. Batterier kan laddas i vår lobby. Vi har ingen dagsavgift under högsäsong, gästen betalar för dusch och/eller bastu i receptionen (finns hög- och lågsäsong). Torkrum, servicekök och tvättmaskin i mån av plats och bokningsläge då boende gäster har företräde.

--------------------

VUOGGATJÅLME
938 97 Arjeplog 
Mail: info@vuoggatjalme.se
Tel: 0961-107 15
www.vuoggatjalme.se
Facebook
Instagram

HANDLA
Vi har ingen egen kiosk men kan hjälpa till med att ordna varor från ICA Jäckvik eller Camp Polcirkelns servicebutik, mot en avgift av 100 kr. Förbeställning av gas och andra varor, bör om möjligt göras åtminstone någon dag före ankomst.

BOENDE/TÄLT
Vi har stugor att hyra, men ingen möjlighet till att tälta här. 

ÄTA
Vi har restaurang där vi serverar à la carte. Restaurangen erbjuder mat lagad från grunden, råvarorna försöker vi hitta så lokalt som möjligt. För att vi ska kunna ge alla så bra service som möjligt ser vi helst att ni även förbokar vad ni vill äta. Restaurangen är öppen vissa dagar under februari-april samt under juli-augusti.

DEPÅLÅDA
Det går bra och vi debiterar en serviceavgift på 100 kr/låda för hanteringen. Det är Bussgods som gäller här och det är extra viktigt att INTE skriva det egna namnet som mottagare, för då stannar paketet i Arjeplog (105 km). Om ni avbryter är vi tacksamma om ni hör av er angående retur så snart som möjligt.

FÖRMÅNER
Nej, för tillfället inget erbjudande, men det kan komma att ändras.

ANNAT
Vuoggatjålme är en stugby mitt på polcirkeln vid Tjidjakfjällets fot. Här finner du modernt boende i våra stugor året runt samt aktiviteter och upplevelser som vår storslagna natur erbjuder. När man bor i stuga så finns dusch och wc antingen i stugan eller i servicehus beroende på typ av stuga. I servicehuset finns tvättmaskin, torkskåp och bastu. Vi har för närvarande inte Wi-Fi tillgängligt. Att torka ett tält kan bli svårt att ordna.

--------------------

KYRKANS FJÄLLGÅRD JÄKKVIK 
Byavägen 4
938 95 Jäckvik
Mail: kyrkans.fjallgard@telia.com   
Tel: 073-521 03 69
www.kyrkansfjallgardjakkvik.com

HANDLA
Gården har i stort sett ingen försäljning men den närliggande ICA-butiken är väl utrustad, även tillagad korv och pizza i en liten förbutik. Vi säljer inte gas men den närliggande ICA-butiken har gasolbehållare till försäljning.

BOENDE/TÄLT
Ja, man kan bo här. Och tälta. Sängplats finns i delat rum eller eget i mån av utrymme (vandrarhem). Det finns även möjlighet att hyra lägenhet/stuga.

ÄTA
Man kan inte köpa färdiglagad mat på gården, men det finns på ICA (korv och pizza). Det gården erbjuder, är att nyttja ett väl utrustat kök för egen matlagning.

DEPÅLÅDA
Man kan skicka depåpaket till oss. I dagsläget tar vi ingen avgift för att ta emot dessa. Bra om leverans sker till dörren så vi inte behöver hämta det på affären. Det funkar med PostNord. Avbryter vandraren får han/hon kontakta oss om hur och var paketet ska återsändas och kostnad för det. Ingen särskild tid för hur länge det kan ligga hos oss.

FÖRMÅNER
Inte just nu, men det kan ändras. 
 
ANNAT
Det vi helst vill lyfta fram är en välkomnande atmosfär på gården och den gudomligt vackra omgivningen. Möjlighet finns också att duscha, basta och tvätta kläder. Man kan hyra båt eller kanot och paddla på Hornavan. Ett dopp i det iskalla vattnet eller ett besök i Jäkkviks lilla kapell.

--------------------

ICA NÄRA JÄCKVIK
Byavägen 10
938 95 Jäckvik
Mail: info.jackvik@nara.ica.se
Tel: 0961 210 50
www.ica.se/butiker/nara/arjeplog/ica-nara-jackvik-16752/start

--------------------

ADOLFSTRÖM FJÄLLGÅRD

FÖRMÅNER
50 % rabatt på tältplats. Tillgång till servicehus, tvättmaskin, toalett, dusch samt wifi.

--------------------

AMMARNÄS LIVS
Strandvägen 7
924 95 Ammarnäs
Mail: ammarnas@naradej.se
Tel: 0952-600 07
www.ammarnaslivs.se/
Facebook

HANDLA
Vi har en livsmedelsaffär med ett stort utbud även på friluftsartiklar. Vi säljer också gas.

BOENDE/TÄLT
Tälta ute på gräsmattan går fint.

ÄTA
Vi kan värma mat, annars finns det restauranger i närheten.

DEPÅLÅDA
Vi tar emot Bussgods och postpaket. Ingen kostnad för den servicen. 

FÖRMÅNER
Vi brukar ge lite olika saker beroende på vad det är för personer och personligheter som passerar oss.

ANNAT
Handla frystorkat eller annan mat. Vi har ett fint utbud till turen. Ladda mobilen eller powerbank kan ni göra vid våra utebord, där finns även wifi.

--------------------

AMMARNÄS FJÄLLHOTELL (AMMARNÄSGÅRDEN)
Tjulträskvägen 1
924 95 Ammarnäs
Mail: fjallhotell@ammarnasgarden.se
Tel: 0952-600 03 eller 070-526 70 17
www.ammarnasgarden.se/​​​​​
Facebook

HANDLA
Ammarnäs Livs o Fix, finns ute i byn.

BOENDE/TÄLT
Vi har boende, både hotellrum och bed & breakfast.

ÄTA
Ja, vi har à la carte.

DEPÅLÅDA
Det går bra att skicka paket. Kostar inget och ligger tills vandraren kommer. Returnerar paket om adress finns. I nuläget oklart om PostNord eller Bussgods gäller här.

FÖRMÅNER
-

ANNAT
Vi erbjuder möjlighet att duscha/basta, tvätta kläder, ladda batterier och torka tält eller annat. 

--------------------

AMMARNÄS WÄRDSHUS (STF)
Nolsivägen 6
920 75 Ammarnäs
Mail: info@bjorkexperience.com
Tel: 0952-602 00 eller 073-376 18 97
www.bjorkexperience.com/platser/ammarnas
www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-ammarnas-wardshus-hotell-och-vandrarhem/
Facebook

--------------------
 
STF HEMAVAN VANDRARHEM/HEMAVANS FJÄLLCENTER
Renstigen 1
920 66 Hemavan 
Mail: info@fjallcenter.se
Tel: 0954-300 02
www.hemavansfjallcenter.se
Facebook
Instagram

HANDLA
Vi säljer nästan ingenting förutom kartor och hygienartiklar. Cykel & Fiskecenter säljer en hel del och ICA Fjällboden är välsorterad. Vi brukar ofta ha några gasbehållare, men säkrast är att beställa i förväg. Annars på Cykel & Fiskecenter, Sportringen eller VJB Berglunds Järnhandel.

BOENDE/TÄLT
Vi erbjuder många olika sätt att bo, såsom vandrarhem i olika varianter (2- och 4-bäddsrum), hotellrum samt stugor och lägenheter. Det går bra att tälta här utanför.

ÄTA
Vi har öppnat O’Learys på hotellet.

DEPÅLÅDA
Ja, det går bra och PostNord direkt till oss är bäst. Om man bor hos oss kostar det ingenting, annars är det en avgift på 100 kr. Om en vandrare bryter kastar vi ingenting, utan vi ringer till avsändaren.

FÖRMÅNER
-

ANNAT
Vi hjälper till med det mesta såsom dusch/bastu, tvätta kläder, ladda batterier, torka tält eller annat.

--------------------

STF HEMAVAN FJÄLLSTATION
Fjällstigen 2
925 93 Hemavan
Mail: info@hemavanfjallstation.se
Tel: 0954-300 27 eller 072-70 300 27 (ej för bokning)
www.hemavanfjallstation.se
Facebook

HANDLA
Vår butik är inte en fullsortimentbutik men innehåller grundläggande saker, sådant som gått sönder eller som man glömt, t ex kartor, gas, kompass, compeed, myggmedel. Fullsorterad matbutik, ICA Fjällboden, finns 400 m bort. Dessutom finns Sportringen och VJB Berglunds Järnhandel.

BOENDE/TÄLT
Vi har både tältytor och boende med olika standarder.

ÄTA
Vi kallar inte vår restaurang à la carte-restaurang men till bokade gäster har vi frukost, middag och kvällsfika. Har vi väldigt få gäster kan det ibland hända att vi hänvisar middagsgäster till någon av de restauranger som finns runt oss så beläggning och lönsamhet blir bättre för dom. Det finns ofta ett flertal restauranger i vår närhet.

DEPÅLÅDOR
Vi tar emot depålådor och vi tar inte betalt. PostNord eller Bussgods spelar ingen roll. Vi skickar tillbaka paket som inte hämtas ut på ägarens begäran och bekostnad.

FÖRMÅNER
Vi erbjuder 20 % på boende eller tältplats och tillgång till servicehus, tvättmaskin, toalett och dusch.

ANNAT
Hos oss kan man duscha/basta, tvätta kläder och ladda batterier.Det går bra att torka tält eller torka annat. Behöver du något annat kan vi nog hjälpa dig med det också eller tipsa dig om vem som kan det.

--------------------

GRÄNSSJÖ CAMPING 
Gränssjö 116
923 95 Kittelfjäll 
Mail: info@granssjoarna.se
Tel: 073-068 03 41 eller 070-393 58 59
www.granssjoarna.se

HANDLA
Vi har en minikiosk med lite matvaror, godis, dricka mm. Vi har tyvärr inte gas, men vi kanske kommer att ta hem.

BOENDE/TÄLT
Stugor och tältmöjligheter.

ÄTA
Nej, man kan inte äta här.

DEPÅLÅDOR
Man kan skicka hit depålådor via PostNord, och de kan ligga några veckor. Om en vandrare bryter kan vi till exempel skicka tillbaka mot avgift.

FÖRMÅNER
Inte just nu, men det kan ändras.

ANNAT
Vi finns nära Skalmodal utmed Sagavägen.

Man kan hyra dusch och det finns även bastu, det går bra att ladda batterier, viss torkning kan göras.

--------------------

HANDLAR’N KLIMPFJÄLL
Vildmarksvägen 1
912 98 Klimpfjäll
Mail: butiken.klimpen@vilhelmina.ac
Tel: 0940-710 90
www.handlarn.se/butiker/klimpfjall

--------------------

HOTELL KLIMPFJÄLL
Vildmarksvägen
912 98 Klimpfjäll
Mail: info@klimpfjall.se
Tel: 0940-711 80
www.klimpfjall.se
Facebook

HANDLA
Finns hos Handlar'n i Klimpfjäll.

ÄTA
Vi serverar lunch varje dag från klockan 11.30-15.00 och klockan 17.00 till 20.00 har köket öppet för middag. Avvikande tider kan förekomma beronde på säsong.

DEPÅLÅDA
Ja, vi brukar hämta ut till gästen så att det finns här på hotellet när de kommer.

FÖRMÅNER
Erbjuder alla Bandare gratis tvättmöjligheter. För den som bor över bjuder hotellet även på en gratis pizza.

ANNAT
Om vi  har ledigt i konferensrummet så går det att ställa upp tältet för tork där.
 
--------------------

KLIMPFJÄLLSGÅRDEN
Kultsjövägen 3
912 98 Klimpfjäll
Mail: info@klimpfjallsgarden.se
Tel: 0940-710 52
www.klimpfjallsgarden.se
Facebook
 
--------------------

SUTME STUGBY
917 04 Borgafjäll
Mail: jeremias.brantholm@gmail.com
Tel: 070-597 4070
www.sutme.com
Facebook

HANDLA
Finns inget på plats att handla. 

BOENDE/TÄLT
Enbart stugor (alla med egen dusch). Kan ändå tipsa om bra tältplatser.

ÄTA
Enbart självhushåll. 

DEPÅLÅDA
Tyvärr inte. 

FÖRMÅNER
Övernattning med 150 kr rabatt och gratis sänglinne, lokalkännedom samt bastu (som är varm bara man säger att man ska dyka upp).

ANNAT
Kan ordna och försöka lösa mycket, bara man hör av sig i tid.

--------------------

STF BJÖRKVATTNET VANDRARHEM & SPA
Björkvattnet 360
833 98 Gäddede 
Mail: stf.bjorkvattnet@gmail.com
Tel: 070-26 88 327 
Facebook

HANDLA
Det finns tyvärr ingen affär här i byn, utan det är Gäddede (2 mil) eller Kvelia (i Norge, 1 mil) som har livsmedelsbutik. Vi har tyvärr inte heller gas. Dock löser vi allt, och kan bidra med att handla en önskad handlarlista. 

BOENDE/TÄLT
Vandrarhemsstandard, sängar med täcke och kudde. Egna rum. Gemensamma faciliteter. 
Sovstugor utanför vandrarhemmet sommartid. Finns även sängkläder/ handduk att hyra.
Tältmöjligheter finns.

ÄTA
Självhushåll. 

DEPÅLÅDA
Yes! Absolut! 
Skicka till STF Björkvattnet 360, 83398 Gäddede 

FÖRMÅNER
Ett gratis spabesök med bastu och relax vid ert besök, för extra återhämtning och energi för er fortsatta resa! 

--------------------

GÄDDEDE CAMPING & STUGBY
Sagavägen 9
833 61 Gäddede 
Mail: info@gaddedecamping.com
Tel: 070- 574 829 4 (Lili-Marie)
www.gaddedecamping.com
Facebook

HANDLA
När det gäller gas och annat så har vi en byggbutik mitt emot campingen som säljer diverse förnödenheter, Frostvikens El & Bygghandel. En ICA-affär finns också i byn. 

BOENDE/TÄLT
Här finns stugor och det går bra att tälta.

ÄTA
Restaurangen är öppen under sommaren. Det finns andra ställen att äta på, inte långt från oss.

DEPÅLÅDA
Javisst, det går bra. Här fungerar PostNord medan Bussgods inte funkar. Den som bryter kan antingen själva hämta sina lådor senare eller betala för frakten.

FÖRMÅNER
Under sommaren gratis boende under en natt i mån av utrymme i stugor, annars en frinatt i tält. Jag vill gärna påpeka att en gratis natt i de enklare stugorna är i mån av tillgång. Sommartid bör man boka via vår hemsida och gärna ange att det är Gröna Bandet-vandrare.

ANNAT
Årets Fjällfararvän 2019 med motiveringen:
Lili -Marie har visat på ett fantastiskt bemötande och generositet till alla fjällfarare. Hon har gjort Gäddede till en logisk knutpunkt för alla som passerar genom fjällkedjan under sitt Vita eller Gröna Band.
 
Här finns även Vita & Gröna Bandets Gästbok för alla Bandare att bläddra i och skriva!

--------------------

PILGRIMSHOTELLET
Hotellplan 2
833 61 Gäddede
Mail: info@pilgrimshotellet.se
Tel: 0672-104 20 (journr 0731-45 83 38)
www.pilgrimshotellet.se
Facebook
Instagram

HANDLA
I närheten finns bygghandel, ICA, apotek och vårdcentral.  Vi har tyvärr inte gas, men Frostvikens El & Bygghandel och ICA har.

BOENDE/TÄLT
De som färdas Gröna Bandet eller Vita Bandet kan tälta gratis. Separat dusch, bastu och tvättmaskin finns och kan nyttjas utan kostnad. Boende på hotellet till halva priset och frukost ingår i boendet. Bäddade sängar, dusch och wc i alla våra boenden. Kök finns i lägenhet och stuga.  

ÄTA
Ja, i vår Restaurang Pilgrim. Vid din måltid sitter du vid panoramafönstren med vy över fjällsjön Kvarnbergsvattnet. Frukost serveras som ta-med-frukost eller i frukostmatsal.

DEPÅLÅDA
Det går bra och det kostar inget. Tid för förvaring bestäms av vandraren. De får hämta eller betala för retur. Här fungerar PostNord medan Bussgods inte funkar

FÖRMÅNER
Vi erbjuder 50 % rabatt vid boende i hotellet (inkl. frukost) och 50 % rabatt även i restaurangen. Det går bra att tälta helt utan kostnad.

ANNAT
Hos oss kan man gratis duscha/basta, tvätta kläder och ladda batterier. Det går bra att torka tält eller annat i vårt nya torkrum på hotellet. Vi har jacuzzi och bastu. Man kan handla mat, men vi har tyvärr inte frystorkad mat. 

--------------------

VALSJÖBUA LANTHANDEL I VALSJÖBYN
Valsjön 4720
835 67 Valsjöbyn
Mail: valsjobua@valsjobua.se
Tel: 0645-320 05 eller 070-514 75 78
www.valsjobua.se

HANDLA
Vi är en fullsortimentslanthandel med samt ombud för apotek, systembolag, post mm. Café-del, korvgrill, färdiga smörgåsar, frystorkad mat, friluftsortiment, mobiltelefontillbehör, hundtillbehör och foder och mycket mer. Vi säljer även gas.

BOENDE/TÄLT
Vi har ett flertal stuguthyrningar, vandrarhem och camping i byn.

ÄTA
Man kan äta här och sommartid även på flera ställen i närheten.

DEPÅLÅDA
Det går bra, kostar inget. PostNord, Bussgods eller DHL fungerar. Paket ligger tills de hämtas. Eventuell retur bekostas av avsändaren.

FÖRMÅNER
Då Valsjöbua hyr hela Valen Vandrarhem erbjuder man alla Vita och Gröna Bandare på tur att övernatta utan kostnad på vandrarhemmet när rum finns ledigt. Enkel men funktionell standard, rum med två sängar, fullrustat kök med kokplattor, ugn och micro, rymligt allrum med TV, wifi, WC/duschrum. Tillgång till torkutrymme. Eget sänglinne/sovsäck, annars finns engångs att köpa. Hund är välkommen.
Bokningsförfrågan minst tre dagar i förväg på  070-514 75 78.

ANNAT
Turmat av olika slag finns, ladda batterier går bra i caféet, torka tält kan man göra i pannrummet. 

Årets Fjällfararvän 2023 med motiveringen:
För ett osedvanligt vänligt och varmt bemötande då frusna, hungriga Vita och Gröna bandare passerar Valsjöbyn på sin färd norrut eller söderut. Valsjöbua välkomnar med öppna armar och bjuder på gott fika, erbjuder tork av prylar och fixar och ordnar, helt utan egen vinning. Tobbe med personal på Valsjöbua är riktiga fjällfararvänner, hjältar på färden.

--------------------

VALEN VANDRARHEM OCH CAMPING I VALSJÖBYN
Val Trä & Teknik
Valsjön 4712
835 67 Valsjöbyn
Mail: dahn.hansson@outlook.com
Tel: 045-32002 eller 070-252 66 53
www.valen.pm

Vandrarhemmet stängt under hela 2024. Men se ovan, då Valsjöbua bjussar på en natt.

Tältplatser finns, med tillgång till servicehus. 

--------------------

HANDLAR’N RÖTVIKEN
Rötviken 204
835 63 Föllinge 
Mail: handlarnrotviken@gmail.com
Tel: 0645-77 09 00
www.handlarn.se/butiker--oppettider/rotviken-follinge

HANDLA
Vi säljer matvaror och även gas.

BOENDE/TÄLT
Javisst, campingen ligger mitt emot butiken.

ÄTA
Vi erbjuder lättare lunch.

DEPÅLÅDA
Ja, det går bra och Bussgods fungerar bäst. Helst får depålådan inte ligga längre än tre månader.
Om vandrare bryter får de beställa en ny fraktsedel till butiken, så att vi kan skicka tillbaka paketet.

FÖRMÅNER
Inte just nu, men det kan ändras.

ANNAT
Ladda batterier och att nyttja vårt wifi går bra.

--------------------

RÖRVATTNETS FISKECAMP & RESTAURANG
Rörvattnet 401
835 63 Föllinge
Mail: info@rorvattnetsfiskecamp.eu
Tel: 070-245 53 31
www.rorvattnetsfiskecamp.eu
Facebook

HANDLA
Vi erbjuder ett urval av utrustning och det är möjligt att köpa vandringskartor över regionen.
I byn Rötviken, 6 km bort, finns en liten livsmedelsbutik och bensinstation. Tyvärr har vi inte gas.

BOENDE/TÄLT
Vi har en särskild plats för tält och erbjuder även flera stugor för uthyrning.

ÄTA
Vår restaurang är öppet året runt och vi erbjuder huvudsakligen regionala rätter av ekologisk kvalitet.
Vår meny finns under Downloads på vår hemsida:
https://www.rorvattnetsfiskecamp.eu/language/sv/downloads-2/

DEPÅLÅDA
Det är möjligt att deponera paket hos oss utan kostnad. Det bästa sättet att skicka paket är med PostNord och med hemleverans, vi hämtar inte paketet från ombud. Fyra veckor efter utgången av den angivna hämtningstiden kan vi returnera paketet om mottagaren står för kostnaderna. I annat fall erbjuder vi paketets innehåll gratis till andra deltagare i Gröna eller Vita Bandet, om detta sker i samförstånd med ägaren.

FÖRMÅNER
Inte just nu men det kan ändras.

ANNAT
Vi erbjuder dusch, möjlighet att torka tält eller annat, tvätta kläder, ladda batterier, bastu, grillkåta, båt, fiskekort, kanot- och snöskoteruthyrning. 

--------------------

JÄNSMÄSSHOLMENS FJÄLLHOTELL
Jänsmässholmen 140
835 98 Offerdal
Mail: jansmassholmen@gmail.com
Tel: 070-886 49 49
www.jansmassholmen.se
Facebook

HANDLA
Ingen försäljning tyvärr, närmaste ICA-affär finns i Kaxås. 

BOENDE/TÄLT
Boende med frukost och middag 600 kr (särskilt erbjudande!).

ÄTA
Javisst, man kan äta här.

DEPÅLÅDA
Under vintersäsong januari-april går det bra. Men tyvärr, under juli och augusti är vi inte alltid på plats. Vi förvarar paket och om vi behöver skicka tillbaka så görs det mot fraktsedel, funkar bra. PostNord brukar fungera fint.

FÖRMÅNER
Boende med frukost och middag 600 kr för alla Bandare.

ANNAT
Semesterstängt under juli. Dusch och bastu, tvätta, ladda batterier samt torka tält och kläder.

--------------------

OLDENS BYSTUGA (STIG I OLDEN)
Oldens Byalag
Olden 207
835 98 Offerdal
Mail: stig.w.nilsson@gmail.com
Tel: 070-660 67 40

HANDLA
Det är 3,1 mil till närmaste mataffär i Kaxås. Ja, jag har gas och jag fyller på allt eftersom det förbrukas.

BOENDE/TÄLT
Det är mycket humana priser! Att tälta går också fint och då har man tillgång till alla bekvämligheter, såsom till exempel dusch och bastu. Förutom Oldens Bystuga så finns i nödfall också andra ställen för boende. "Finns det hjärterum – så finns det stjärterum!".

ÄTA
Nej, tyvärr.

DEPÅLÅDA
Det går bra. PostNord fungerar bättre än Bussgods. Ett paket som inte hämtats ut, det ligger där det ligger. Det är upp till vandraren att i så fall ordna upp vad som sedan ska hända med paketet. 

FÖRMÅNER
Ofta har man tur och träffar Stig, då kan hända att man blir bjuden på smörgås med kaffe eller te.

ANNAT
Stig Nilsson, eller ”Stig i Olden” blev Årets Fjällfararvän 2017 med motiveringen:
"En verklig trotjänare, som på ett osjälviskt sätt servat, hjälpt, peppat och haft järnkoll på många, många fjällfarare genom åren. Jag liksom många andra Gröna och Vita Bandare kan intyga att Stig Nilsson i Olden har uppvisat en fantastisk gästfrihet som har varit ett mycket välkommet inslag på turen. Stig håller järnkoll på alla oss Bandare och inviterar de han lyckas att hitta på, kaffe, smörgås och en trevlig pratstund i Oldens bystuga. Många har också erbjudits övernattning och fått en välbehövd möjlighet att torka upp och ladda batterierna efter blöta och kalla myräventyr.”

Hos oss går det bra att duscha och basta, tvätta kläder, ladda batterier, torka tält och annat eftersom avfuktare och skotork finns och i gymnastiksalen kan allt blött hängas upp för torkning.

--------------------

KOLÅSENS FJÄLLHOTELL 
Kolåsen
837 93 Järpen
Mail: info@kolasen.se
Tel: 0647 81017
www.kolasen.se
Facebook
Instagram

HANDLA
Kiosk med begränsat utbud, ej mat.

BOENDE/TÄLT
Vi har hotell, vandrarhem, stugor och tältplats. Djur är välkomna.

ÄTA
Vi har restaurang som serverar middag och frukost under säsong. Måltiderna behöver förbokas. Vi erbjuder Bandare en middag/frukostpåse för tillagning i köket på vandrarhemmet.

DEPÅLÅDA
Det fungerar bra, boka med postnord och kontakta oss så att vi vet.

FÖRMÅNER
Bandare har 50% på boendet i vandrarhemmet. Det är egna rum med vanliga sängar. Inte sovsal eller våningssäng. Man kan boka en middag/frukostpåse för självhushåll och har 15% rabatt på linneset (lakan och handduk)

ANNAT
Vi har bastu under säsong, boka senast en timme innan. 

--------------------

KALLSEDETS FJÄLLCENTER
Kallsedet 820
837 93 Järpen
Mail: info@kallsedet.com
Tel: 0647-801 73 
www.kallsedet.com
Facebook
Instagram 
 
HANDLA
I campingbutiken erbjuder vi ett sortiment av olika livsmedel och basförnödenheter och viss frystorkad mat. Du kan också hitta en del campingtillbehör men tyvärr inte gas.

BOENDE/TÄLT
Man kan välja att bo i hemtrevlig stuga med alla bekvämligheter, eget badrum och utrustat kök.
Ett annat boende är vårt mysiga vandrarhem som har privata rum och delade badrum med ett gemensamt vardagsrum som har ett fullt utrustat kök. Det går också bra att tälta och då använda servicehuset där det finns duschar, badrum och campingkök. I köket kan du diska, använda spis, mikrovågsugn, kyl och vattenkokare. Du kan också använda tvättmaskin och torktumlare för din smutstvätt.

ÄTA
Vi har ingen restaurang, men just Bandare erbjuds att äta hos oss. Vi har Fjällcafé för fika och exempel från menyn är holländsk smörkaka, läcker dadelkaka och BLT-smörgås.

DEPÅLÅDA
Ja, det går bra och det är PostNord som gäller. Det kostar inget om man bor hos oss.

FÖRMÅNER
Förmån för Bandare är 10 % rabatt på boende. Just Bandare kan äta hos oss.

ANNAT
Byn Kallsedet ligger vid sjöarna Juvuln och Kallsjön, cirka 69 km från Järpen, 46 km från Kall och 37 km från Frankrike. I byn Kallsedet finns bland annat lanthandel.
Tvättmaskin och torktumlare finns, wifi finns och du kan ladda batterier.

--------------------

ANJANS FJÄLLSTATION
PL 335                            
837 93 Järpen
Mail: anjansfjallstation@gmail.com
Tel: 0647-820 17
Facebook 

HANDLA
Vi har ingen butik men om det är något speciellt som fattas så finns det nog alltid någon möjlighet att lösa det. Tyvärr så har vi ingen gas på lager.  

BOENDE/TÄLT
Alla Bandare får bo i enkelrum utan tillägg. I vårt självhushåll finns det kök, matrum, dusch och toalett. 

ÄTA
Finns restaurang delar av året. Kök och matrum i självhushållet. 

DEPÅLÅDA
Det går bra att deponera postpaket hos oss.           

FÖRMÅNER
Bjuder alla passerande Bandare på kaffe och en god våffla med hjortronsylt. De som väljer att sova över bastar dessutom gratis. Finns också möjlighet att få hjälp med tvätt.
  
--------------------

KALL NATUR KOMPANI
Sölvsved 374
837 93 Järpen
Mail: info@kallnaturkompani.com
Tel: 070-380 60 47
www.kallnaturkompani.com
Facebook

HANDLA
Ja det går att köpa frukost/lunch/middag att ta med. Dessutom finns olika gårdsprodukter såsom kombucha. Det finns också en ICA-affär i Kall, cirka 2 km från oss. Vi har tyvärr inte gas.

BOENDE/TÄLT
Ja, vi har gästlägenhet på 60 kvm med 3 bäddar. Finns också härbre med 2 bäddar och där kan man också ha med hund.

ÄTA
Ja, det är möjligt att äta hos oss, frukost/lunch/middag. Vi vill gärna att man förbeställer.

DEPÅLÅDA
V har tyvärr inte möjlighet att ta emot depålådor.

FÖRMÅNER
-

ANNAT
Stället finns i Sölvsved, nära där "Svantes väg" startar (den via Hövallen). I en nyligen renoverad och ljus gästlägenhet i två våningar på cirka 60 kvadrat med tillgång till pool under sommarmånaderna kan ni njuta av panoramautsikt över Åreskutan och Kallsjön. Badplats finns på ca 1 km gångavstånd.
Nyrenoverat härbre med tillgång till badrum/dush/wc i närliggande gästlägenhet. Vi kan också erbjuda dusch för ej boende Bandare.

--------------------

ÅRE TORG HOTELL 
Kabinbanevägen 22
837 53 Åre 
Mail: info@aretorghotell.se
Tel: 0647-525 55
www.aretorghotell.se
Facebook
Instagram

HANDLA
Hos oss finns inget att handla, men vi finns i centrala Åre där många affärer finns.  

BOENDE/TÄLT
Det går att bo på hotellet, men ingen möjlighet till att tälta. Vi kommer dock att ha stängt under försommaren (maj-juni).

ÄTA
Vi har "Restaurang Brödernas Åre", en hamburger-restaurang, under säsong.

DEPÅLÅDA
Det går bra och det kostar inget. Det är PostNord som gäller här. Om vandraren inte hämtar upp paketet då kan vi skicka tillbaka och mottagaren betalar då frakten.

FÖRMÅNER
Nej, för tillfället inget erbjudande, men det kan komma att ändras.

ANNAT
Vi har dusch, bastu och möjlighet till att tvätta kläder mot betalning, dock inget torkrum eller liknande.

Åre Torg Hotell är ett av Åres mest centrala hotell. Nära till skidbacken, fjället, barer, restauranger och shopping. Med nyrenoverade hotellrum och två lounger i direkt anslutning till hotellrummen har vi vad du behöver för att koppla av i Åre!

--------------------

ÅRE BED & BREAKFAST 
Tottvägen 12 
837 51 Åre 
Mail: hej@arebb.se
Tel: 0647-511 40
www.arebb.se

HANDLA
Det är 10 minuters promenad till Åre centrum där det finns mat- och klädesaffärer, systembolag, apotek, restauranger mm.

BOENDE/TÄLT
Hos oss kan gästerna bo i sköna sängar som är bäddade och det ingår alltid frukost. Boende i enkel-, dubbel-, tvåbädds- eller fyrbäddsrum. Gästerna bor alltid i egna rum. Ingen möjlighet att tälta tyvärr.

ÄTA
Endast frukostservering. Möjlighet att köpa till lunchpaket från frukostbuffén. Hos oss finns tillgång till mikrovågsugn, kylskåp, vattenkokare, tallrikar, glas och bestick. 10 minuters promenad till flera restauranger.

DEPÅLÅDA
Vi tar emot depålådor för gäster som bor hos oss och då kostar det inget. Bussgods eller PostNord, det spelar ingen roll bara det levereras direkt till oss och inte måste hämtas ut på utlämningsställe.
Ett paket får ligga i väntan på fjällvandraren så länge det behövs. Skulle gästerna avbryta vandringen kan vi vara behjälpliga med att skicka tillbaka om det inte medför någon kostnad för oss.

FÖRMÅNER
10 % rabatt om ni bokar direkt med oss och uppger att ni vandrar Vita eller Gröna Bandet.

ANNAT
Våra boende gäster får tvätta och torka kläder och utrustning gratis och kan köpa till lunchpaket från frukostbuffén för 65 kr. 

--------------------

ICA SUPERMARKET ÅRE 
Sankt Olavs Väg 33
837 52 Åre 
Mail: info@icaare.se
Tel: 0647-145 40
www.ica.se/butiker/supermarket/are/ica-supermarket-are-12563/start/
Facebook
 
HANDLA
Ja, vi är en livsmedelsbutik, mat och dryck finns. Vi säljer även frystorkat, men tyvärr inte gas.
 
BOENDE/TÄLT
Nej, men det finns flera hotell i närområdet.

ÄTA
Vi har lättare mat i vår förbutik samt möjligheten att värma mat i micro. Det finns även en lunchrestaurang en våning upp.

DEPÅLÅDA
I nuläget rekommenderas INTE att man skickar depåpaket till ICA Supermarket Åre.  Orsaken är att längre liggtid än 14 dagar inte går att garantera.

FÖRMÅNER
Nej.

ANNAT
Det finns dusch/WC i stationshuset, kortbetalning i dörren för att komma in. Finns vägguttag för laddning av batterier finns.

--------------------

ÅRE CAMPING
Såå 392
837 97 Åre 
Mail: info@arecamping.se
Tel: 0647-50770
www.arecamping.se
Facebook

HANDLA
Enklare kiosk finns på campingen. ICA Nära i Björnänge finns 3 km bort. Nej, vi säljer inte gas, men det finns att köpa på andra ställen.

BOENDE/TÄLT
Javisst, här kan man bo i stuga eller tält.

ÄTA
Vi har ingen servering men enklare kiosk finns. Närmaste restaurang ligger i Björnänge 3 km bort.

DEPÅLÅDA
Det går bra att lämna depålåda hos oss, tror att både Bussgods och PostNord funkar. Det går bra att vi lagrar paketet någon månad. Om fjällvandrare bryter, då blir det enklast att de löser det själva, att något ombud/post hämtar paketet.

FÖRMÅNER
Vi bjuder på en chipspåse ;)  

ANNAT
Vi har det mesta, hos oss kan du köpa mat till turen, till exempel frystorkad mat, duscha/basta, tvätta kläder, ladda batterier och torka tält eller annat. 

--------------------

ICA NÄRA BJÖRNÄNGE
Björnänge
837 97 Åre
Mail: per.nyberg@nara.ica.se
Tel: 0647-320 06
www.ica.se/butiker/nara/are/ica-nara-bjornange-517/start/
Facebook
Instagram
 
HANDLA
Vi är en välsorterad ICA Nära-butik och vi säljer också gasbehållare av olika storlek.

BOENDE/TÄLT
Ja, det går bra att tälta ute på åkern här i närheten.

ÄTA
Det finns en restaurang i huset.

DEPÅLÅDA
Ja, det går bra. Vi har ingen synpunkt på vad som är bäst, Bussgods, PostNord eller andra. Om en vandrare bryter skickar vi paketet åter till avsändaren.

FÖRMÅNER
Nej.

ANNAT
Affären ligger öster om Åre vid väg E14, där vägen går upp mot Åre Björnen.

--------------------

HOTELL ÅRE FJÄLLSÄTRA
Byvägen 86
837 95 Undersåker
Mail: info@arefjallsatra.com
Tel: 0647 - 305 05
www.arefjallsatra.com
Facebook
Instagram 

HANDLA
På ICA Nära Strandbergs som ligger ca 300 m från hotellet.

BOENDE/TÄLT
Hos oss bor gästerna bo i sköna sängar som är bäddade, handdukar finns och det ingår alltid frukost. Boende i enkel-, dubbel-, trebädds- eller fyrbäddsrum. Alla rum har egen dusch och toalett. Ingen möjlighet att tälta tyvärr.

ÄTA
Vi serverar både frukost och middag på hotellet. För aktuella öppettider i restaurangen och vår meny, se www.arefjallsatra.com/restaurang. 

DEPÅLÅDA
Vi tar emot depålådor för gäster som bor hos oss och då kostar det inget. Bussgods eller PostNord, det spelar ingen roll bara det levereras direkt till oss och inte måste hämtas ut på utlämningsställe.
Ett paket får ligga i väntan på fjällvandraren så länge det behövs. Skulle gästerna avbryta vandringen kan vi vara behjälpliga med att skicka tillbaka om det inte medför någon kostnad för oss.

FÖRMÅNER
Vi erbjuder 10 % rabatt på boende, inkl frukost, bastu (en ute och en inne), kallbadtunna och gym.

ANNAT
Torkrum för blöt utrustning finns och är helt kostnadsfritt. Möjlighet att tvätta och tumla, 100 kr. 

--------------------

BYKYRKAN LOGI I UNDERSÅKER
Byvägen 76
837 95 Undersåker
Mail: logi@bykyrkan.se
Tel: 070-313 13 49 (Katrin Holmgren)
www: bykyrkan.se
Facebook

HANDLA
På ICA Nära Strandbergs som ligger intill.

BOENDE/TÄLT
Vandrarhem. Prisvärt boende boende i ombonad, fräsch miljö.
Ingen plats för att tälta. 

ÄTA
Självhushåll eller frukost/mat på intilliggande hotell (Åre Fjällsätra). 

DEPÅLÅDA
ICA Nära Strandbergs ligger i närheten och det är dit som man skickar eventuell depålåda, med Bussgods:
ICA Nära Strandbergs Undersåker
Byvägen 63
837 95 Undersåker


FÖRMÅNER
Gratis tvättmöjligheter vid övernattning. 

ANNAT
Flera duschar och flera toaletter finns. 
 
--------------------

ICA NÄRA STRANDBERGS UNDERSÅKER
Byvägen 63
837 95 Undersåker
Mail: sofie.hardstam@nara.ica.se
Tell: 0647-66 45 66
www.ica.se/butiker/nara/are/strandbergs-521/start
Facebook

HANDLA
Riktigt positivt för vandrare är att affären har gas och viss frystorkat utöver vanligt sortiment. Vi har öppet alla dagar i veckan. Dessutom finns ett bageri.

BOENDE/TÄLT
Bykyrkan Logi och Fjällsätra ligger intill och där kan man bo.

ÄTA
-

DEPÅLÅDA
Det går bra och bussgods gäller här. 

FÖRMÅNER
Inte just nu, men det kan ändras.

ANNAT
"Majas Skafferi" är ett väldigt uppskattat bageri, finns på nedervåningen. 

--------------------

VÅLÅGÅRDENS VÄRDSHUS OCH CAMPING
Östra Vålådalen 125
837 75  Vålådalen
Mail: marie@valagarden.se
Tel: Marie 070-637 07 25,  Marcus 070-360 89 26
www.valagarden.se
Facebook
Instagram

HANDLA
Vi har en liten butik där vi säljer en hel del olika saker, bland annat renkött och älgkött. Vi har även några friluftssaker, till exempel "Karta över Vålådalsområdet", kåsor, moraknivar, myggmedel, mygghattar, termosar och fiskedrag.Normalt har vi gas, men inte alltid.

BOENDE/TÄLT
Vi har camping med servicehus och även ett vandrarhem. Det går bra att tälta.

ÄTA
Restaurang finns på campingen.

DEPÅLÅDA
Vi kan ta emot depåpaket om man övernattar här hos oss. Vi vill att man ringer och meddelar att man ska skicka ett paket och vi tar inget betalt för att paketet ligger här. Man måste skicka det med posten, med direktleverans hit för vi har inte möjlighet att åka och hämta. PostNord gäller här.

FÖRMÅNER
Vi erbjuder rabatt till Bandare: 
o     Hela 20 % rabatt på boende på vandrarhem och camping. 
o     Dessutom även 20 % rabatt på maten i restaurangen, ej dryck.

--------------------

VÅLÅDALENS FJÄLLSTATION
837 75 Vålådalen
Mail: info@valadalen.se
Tel: 0647-353 00
www.valadalen.se
Facebook
Instagram

HANDLA
Vi har en mindre butik med ett utbud av mat, godis och utrustning. Vi säljer gas, både små och stora. Bra att kolla innan, om varan skulle vara slutsåld. 

BOENDE/TÄLT
Finns olika typer av boende, och tälta är möjligt.

ÄTA
Ja, under säsong har vi restaurang. 

DEPÅLÅDA
Det är PostNord som gäller här. Paket som inte hämtats upp ligger kvar hos oss i väntan på besked. Vi skickar tillbaka paketet till avsändaren med faktura för portot. 

FÖRMÅNER
Vålådalens Fjällstation erbjuder enkelrum eller dubbelrum på Tungården för 550 kr/natt. Egen toa/dusch och stort gemensamt kök för självhushåll finns.

ANNAT
Vi erbjuder möjlighet att till exempel duscha/basta, tvätta kläder, torka tält eller annat. 

--------------------

STORLIEN HÖGFJÄLLSHOTELL
Vintergatan 24
837 99 Storlien
Mail: info@storlienhogfjallshotell.se
Tel: 0647-701 70
www.storlienhogfjallshotell.se
Facebook
Instagram
Linkedin


HANDLA
Det finns gasoltuber, skavsårsplåser, frystorkad mat, kartor, olika vallor. Sedan finns även Fjellhandelns köpcentrum med Apotek, Sportringen, Eurocash och Coop att handla på i Storlien. 

BOENDE/TÄLT
Det finns plats att slå upp tält för de som vill tälta, vi har allt från enkelrum till fyrbäddsrum med dusch. Vi har också mini-enkelrum och mini-dubbelrum. Dessa är utan dusch och med enbart våningssäng. De är också billigare att boka.

ÄTA
På hotellet finns det möjlighet till att äta frukost, lunch och middag. Bor man på hotellet ingår frukost i rumspriset, annars kostar det 150 kr. Lunch och middag får man välja från en meny. I byn finns även Rodins Bistro, Flamman och Le Ski där man kan äta mat. Självhushåll finns tyvärr inte. 

DEPÅLÅDA
Ja, man kan skicka depålådor till oss och det är PostNord som gäller här. Vi vill inte hämta hos ombud. 
Viktigt också att boka hemleverans om man bryter. Eventuell retur bokas av vandraren samt en inlämningskostnad på 100 kr.

Våra priser:
o    Förvaring under 4 veckor:  <5 kg: 100 kr, 5-10 kg: 150 kr.
o    Förvaring under längre tid: <5 kg: 200 kr, 5-10 kg: 250 kr.
Vi erbjuder 50 % rabatt på förvaringen för boende minst 2 nätter.

FÖRMÅNER

Bandare som tältar har 10 % rabatt på dusch, bad och bastu. Bandare som bor på hotellet får 10 % rabatt på hotellets minirum (måste förbokas på telefon). 

ANNAT
För boende gäster ingår gym, bastu och pool. Man kan även som utomstående köpa entré till dessa faciliteter. Även hundar är välkomna :) !

--------------------

STORLIENS FJÄLLGÅRD 
Vackerlidsvägen 7-9
837 99 Storlien
Mail: info@storliensfjallgard.se
Tel: 0647-700 58
www.storliensfjallgard.se
Facebook
Instagram

HANDLA
Vi har gas, kartor, termosar etc.

BOENDE/TÄLT
Endast boende, inga tältplatser.

ÄTA
Det går att äta under högsäsong, bör förbokas.

DEPÅLÅDA
Vi tar betalt för en natt i rum per depå, det rummet kan man bo i. Så boendet är således gratis om man väljer att stanna en natt men kostar 450 kr om man inte stannar. Boendet ska förbetalas så paketet kan noteras i bokningen, sen kan ankomstdatum ändras/ombokas utan kostnad eftersom det är svårt att veta exakt när man vandrar/skidar. Måste skickas med PostNord hemleverans, jag åker inte och hämtar paket. Har inte öppet mer än under högsäsong, så paket behöver komma när vi har öppet (bra om man hör av sig innan). Ett par månader kan det ligga. Återsändning sker med PostNord som betalas i förskott alt mot postförskott. 

FÖRMÅNER
Inte just nu, men kan komma att ändras.

ANNAT
För boendegäster finns bastu, torkrum etc. 

Den lite okända Södra Kungsleden startar vid dörren och sträcker sig ner till Transtrand i Dalarna.

--------------------

STRANDGÅRDEN FJÄLLNÄS
Strandgården 105
846 98 Tänndalen
Mail: strandgardenpafjallnas@gmail.com
Tel: 076-397 94 81  
www.strandgardenfjallnas.com
Facebook
Instagram 

HANDLA
Hamra Livs har allt man behöver, en stor butik. Gas finns inte i dagsläget men vi kan säker lösa mot att man bokar det innan, annars finns Harma Livs 3 km från oss.

BOENDE/TÄLT
Vi är ett pensionat som erbjuder rum eller lägenheter.

ÄTA
Vi har restaurang här på stället som är populär. Erbjuder frukost, lunch och middag.

DEPÅLÅDA
Det går fint om det är varor som inte behöver förvaras i kyl. Om en vandrare bryter betalar hen för fraktkostnaden om hen vill ha tillbaka sitt paket. Kostar inget att sända till oss. Helst PostNord för paket.

ERBJUDANDE
10 % rabatt för de som bokar dubbelrum i pensionatet.

ANNAT
Vi har gott om plats på gården om man vill torka sitt tält. När man bor i pensionatet har man tillgång till dusch och man får sängkläder. Dessutom ingår en härlig frukostbuffé. Vill man tvätta och säger till i god tid så kan vi ordna det mot tillägg. Paddelboards och kanadensare finns att låna när man bor hos oss. Vi har sjötomt så det är mysigt med morgonbad eller ett kvällsdopp!

--------------------

FJÄLLNÄS CAMPING & LODGES 
Fjällnäsvägen 51
846 98 Tänndalen
Mail: fjallnascamping@gmail.com
Tel: 070-550 86 05 (Winnifred) eller 070-550 03 91 (Hans)
www.fjallnascamping.com
Facebook

HANDLA
Vi säljer gas, frystorkad mat, läsk, godis, pizza, bröd, frukost och andra "första nödvändigheter". Det finns även en livsmedelsaffär i närheten, Hamra Livs, 3 km från Campingen.

BOENDE/TÄLT
Vi har tältplatser för vandrare eller kan välja att bo i en av våra stugor eller lägenheten med alla bekvämligheter, eget badrum och utrustat kök.

ÄTA
Vi erbjuder pizza och "hikers breakfast” (nybakat bröd, salami, te eller kaffe, ägg, sylt, ost). Vi har även ett fullt utrustat kök. 

DEPÅLÅDA
Ja, det kan man göra. Vi erbjuder servicen bara för gäster som bor hos oss för en natt (tält eller boende). PostNord är bäst, de levererar på campingen. När PostNord levererar i Funäsdalen, räknar vi med 150 kr i servicekostnader för att hämta paket. Ett paket får ligga i väntan på vandraren, som bäst max 1 månad. Om en fjällvandrare bryter vi kan skicka paketet tillbaka, om vandraren hör av sig och vill det. 

FÖRMÅNER 
15 % rabatt vid övernattning (tält eller boende) och 15 % rabatt för hikers breakfast. 

ANNAT 
Uppvärmd servicebyggnad, uppvärmt torkrum i servicebyggnad, tvättmaskin och torktumlare finns att hyra, gratis wifi, uthyrning av lägenheter.

--------------------

STF GRÖVELSJÖN FJÄLLSTATION
Grövelsjövägen 495
790 91 Idre 
Mail: grovelsjon@stfturist.se
Tel: 010-190 24 30
www.svenskaturistforeningen.se/grovelsjon
Facebook

HANDLA
Fjällstationen har butik med friluftsvaror, frystorkat, gas, kläder samt enklare livsmedel. Fyra km ner, längs vägen i Storsätern, finns lanthandeln Fjällbua med ett bra utbud av livsmedel.

BOENDE/TÄLT
Boende finns på fjällstationen samt möjlighet att tälta i anslutning till denna. Mot en serviceavgift för tältare kan dessa nyttja kök, dusch, toaletter, torkrum mm.

ÄTA
Fjällstationen har frukost, lunch och middag. Middag måste bokas i förväg. Det finns också möjlighet att köpa fika. Det finns flera i området som erbjuder mat och fika. Närmast är Sjöstugan vid den södra änden av sjön, cirka 1,3 km från fjällstationen.

DEPÅLÅDA

Endast PostNord, Bussgods fungerar inte att skicka paket med till oss tyvärr. Viktigt att det EJ står personnamn vid adressen, för då hamnar paketet på Konsum i Idre.  Administrationsavgiften är på för närvarande 75 kr, som betalas vid uthämtning.

När det gäller paket som ska skickas tillbaka om någon väljer att avbryta sin utmaning, så tar vi betalt enligt PostNords tariffer, samt en administrationsavgift på för närvarande
75 kr. Paketet skickas spårbart från oss om man angett sin e‑postadress/mobilnummer. Vi kan endast ta emot och lämna ut/skicka tillbaka under ordinarie säsong då vår personal numera inte bemannar receptionen på plats mellan säsonger.

FÖRMÅNER
Vi bjuder på frukost och matsäck för den som startar eller går i mål här, gäller i samband med övernattning. Vi bjuder också alla Bandare på våffla vid målgång (oavsett övernattning, gäller då fjällstationen är öppen).

ANNAT
Start- eller målplats, ”Den Blå Dörren", för både Vita Bandet och Gröna Bandet!

På Hall of Fame i entrén finns på mässingsplaketter alla Bandare som klarat av någon av Banden. 

Möjlighet finns att mot avgift endast använda dusch och bastu. Som besökare kan man nyttja eluttag för laddning, finns även på utsidan. Det går även att lämna in det som ska laddas i receptionen och hämta det senare.

--------------------

GRÖVELSJÖNS SJÖSTUGA 
Sjövägen 14
797 92 Idre/Grövelsjön
Tel: 0253 - 230 45 
Mail: info@sjostugan.se
www.sjostugan.se
Facebook
Instagram 

HANDLA
I butiken hittar ni gas och rödsprit, lite friluftsprylar, vantar, mössor mm. 

BOENDE/TÄLT
Här finns olika boendealternativ året om.

ÄTA
Restaurangen och caféet är öppet endast under säsongen (aktuella tider finns på webplatsen). Här finns lunch, middag och fika samt våfflor.

DEPÅLÅDA
Vi kan ta emot depålådor, året om, men de ska endast skicka via PostNord! Viktigt att det EJ står personnamn vid adressen, för då hamnar paketet i Idre. Vänligen kontakta oss i förväg!

FÖRMÅN
Vi bjuder alla Bandare på en våffla och kaffe vid start eller målgång. Dessutom ger vi 100 kr rabatt på första natten (camping/tält eller rum/stuga).

ANNAT
Några bandare startar innan säsongen ha kommit på gång, tveka inte att hör av er! Vi bor i Grövelsjön och hjälper gärna till, speciellt under mellansäsongen, när det inte finns så mycket folk på plats.