Partners

Backpackinglight är ett litet företag baserat i Umeå, Sverige. Vi är besatt av ultralätt utrustning.

Bolaget ägs och drivs av Kenneth Shaw och Marcus Falck.  Vi anlitar inte en stor PR- firma, en extern kundtjänst eller callcenter för den delen. Vi har inga prissättningsrobotar, direktörer eller utländska ägare. Vi är helt enkelt ett litet företag med stora ambitioner. Vårt mål är att erbjuda världens bästa utomhusutrustning till ett rimligt pris till kunder i Sverige och hela Europa. För att göra detta måste vi se till att våra kunder är de nöjdaste kunderna i Europa. Vi gör det lilla extra för våra kunder. Vi lyckas inte alltid, men vi gör det bästa vi kan.

 

Hestra är ett handskföretag med en lång historia. Familjeföretaget Martin Magnusson & Co grundades 1936 och drivs i dag av tredje och fjärde generationen Magnusson. Design och utveckling sker på huvudkontoret i småländska orten Hestra, Sverige. 

Handskarna tillverkas i våra egna fabriker och vi köper själva in skinn, tyg, foder och andra material. Vi har därmed god kontroll över produktionskedjan och kan säkerställa hög kvalitet. Flera av företagets modeller görs också för hand av Europas mest erfarna handskmakare. 

I mer än 50 år har Hilleberg the Tentmaker utvecklat, testat och tillverkat sina tält i Europa. Friluftsentusiaster runt om i världen väljer Hillebergtält för deras styrka, låga vikt och höga kvalitet. Alla Hillebergtält görs med dubbelväggskonstruktion, stänger på utsidan, och av yttertältsväv med mycket hög rivstyrka. Dessa egenskaper utgör en försäkring mot oförutsedda händelser och ger hög säkerhetsmarginal för alla användare. Oavsett plats eller väder kan man alltid lita på ett Hillebergtält.

Lundhags - Mad about nature since 1932. Lundhags grundades av Jonas Lundhag 1932 på Frösön i Jämtland. Han var skomakare och hade en vision om att göra riktigt sköna kängor, anpassade till vår svenska fjällmiljö och som skulle hålla en hel livstid - helst längre. Vi har fört Jonas arv vidare och idag tillverkar och utvecklar Lundhags kängor, kläder och ryggsäckar för vandring och friluftsliv, utifrån samma vision som Jonas en gång hade.
 
Vårt syfte är att engagera människor till att leva ett hållbart liv ute i naturen och möjliggöra naturen för fler. Det gör vi genom att inspirera och erbjuda hållbara, slitstarka produkter som håller länge och som kan repareras. Våra produkter är utvecklade för såväl skidexpeditioner som långa vandringar, året om. I början av 2023 lanserade vi våra nya lätta ryggsäckar med fokus på bärkomfort – det ska vara lätt att bära tungt. Och långt.

Drytech är baserat i Tromsö, norr om polcirkel,  i Norge. REAL Turmat-måltiderna (även känd som REAL Expediton Meals) är tillverkade mestadels av färska naturliga norska ingredienser och är noggrant frystorkade. Drytech har utvecklat sin egen frystorkningsprocess, som är designad för att behålla så mycket av måltidens naturliga smak, arom, utseende och näring som möjligt.

STF är en ideell medlemsförening som arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kultur, idag och i framtiden. Det kräver bland annat bättre möjligheter att turista hållbart, bra boenden runt om i landet, att vi slår vakt om allemansrätten och inte minst inspiration och guidning till nya äventyr.

Det fantastiska med Sverige är att det alltid finns mer att upptäcka, och vårt arbete tar aldrig slut. Varje år arrangerar vi tusentals kurser och aktiviteter på våra anläggningar, och i föreningens många lokalavdelningar. Vårt mål är att vara en tydlig röst för viktiga miljöfrågor. Vi värnar om den svenska miljön, och vill att den ska finnas kvar även för kommande generationer. Där vägen tar slut ska den som vill upptäcka mer kunna fortsätta framåt.

Topo Athletic startades 2013 av Tony Post, men historien började egentligen 40 år tidigare, på en löparbana i Tulsa, Oklaholma.
Född och uppväxt i Colorado, flyttade Tony till Tulsa i Oklahoma för college. I friidrottslaget föll han för löpningen. Han hade ambitionen att alltid träna hårdare och springa snabbare. Dessvärre kantades karriären som löpare av skador, överträning och dåliga löparskor. Han började jobba inom skoindustrin och lärde sig allt om att tillverka skor.

Efter närmare 30 år i industrin visste Tony att det var något som saknades på marknaden – en sko som tillät löpare att ta del av de fördelar som natural running erbjuder medan skon behåller de bästa delarna av en traditionell löparsko. Med målet att leverera de absolut bästa natural running-skorna startade Tony sitt egna skomärke. Det är idag Topo Athletic. Grundat med sunt förnuft, enkelhet och komfort, för löpare som söker en mer naturlig löparupplevelse.

Woolpower tillverkar varma underställ och förstärkningsplagg i vårt egenutvecklade material Ullfrotté Original. Vi tillverkar alla våra produkter i Sverige. I vår fabrik i Östersund gör vi allt från att sticka och bereda material till sömnad, packning och lagerhållning. Vi har specialiserat oss på att tillverka funktionella produkter som tål extrema väderförhållanden, plötsliga väderomslag och olika aktivitetsnivåer. Våra kläder ska vara första valet för personer som spenderar stor del av sin tid utomhus och vill känna sig trygga med sin utrustning. Kläderna är lika uppskattade av fjällvandraren som av vindkraftteknikern.

Jämtkraft är ett jämtländskt energibolag som började med förnybar elproduktion redan 1889 då vi tände de första gatulysena i Östersund. Då tänkte vi i första hand på att lamporna skulle lysa. Idag tänker vi mest på att elen måste komma från förnybara källor.
 
Vi hämtar vår urkraft från sol, vind, vatten och skog. I Jämtland finns det gott om rika skogar, friska vindar och strömmande vatten. Och solen lyser även här på våra breddgrader.
 
Vi ska leverera energi som gör livet bättre. För oss innebär det förnybar energi, smarta energilösningar och hållbara relationer. Vår verksamhet ska bidra till att människor i vår egen region och i resten av världen mår bra.

Produktpartners

Calazo Förlag ger ut guideböcker, instruktionsböcker och kartor för olika typer friluftsaktiviteter. Från början fokuserade vi böckerna enbart på områden inom landet men idag har vi även några böcker om utländska vandringsområden. Vi är ensamma i landet att ha som affärsidé att sälja böcker och kartor i friluftsbutiker.

Sedan 2010 ger vi ut fjällkartor och terrängkartor på det fantastiska materialet tyvek. Tyvek är helt okänsligt för vatten, otroligt slitstarkt och motståndskraftigt mot alla typer av slitage. I de jämförelser vi har gjort mellan olika material (t ex Pretex och Polyart) har vi kommit fram till att tyvek är att föredra. Ute på tur är det smidigast av alla tillgängliga material och håller färgen i vikningarna bättre än något annat vi provat.

Sen flera år tillbaka erbjuder Fjällcom olika satellitlösningar för uthyrning till dig som väljer att ta dig an Vita eller Gröna Bandet. Med hjälp av en satellitsändare kan du kommunicera och dela din position ute i vildmarken — där en smartphone utan täckning inte gör mycket nytta. Vi har även satellittelefoner för dig som vill kunna prata mer, samt en egen kart-app där nära och kära kan följa ditt äventyr hemifrån. Är olyckan framme? Med ett enkelt knapptryck på din sändares SOS-knapp får du omedelbar hjälp av vår kundservice som är tillgänglig 24/7.

Självklart kan utrustning inte ersätta kunskap och erfarenhet. Men vissa saker råder vi inte över, plötsligt kan det otänkbara ske och då är det viktigt med snabba åtgärder. Oavsett  var i världen du befinner dig kan Fjällcom hjälpa till att hitta en trygg satellitlösning som passar dig och dina behov. Din trygghet är vår prioritet!

Det finns många förutfattade och felaktiga meningar om fjällpulkor och vår vision är att ändra dem! Vi ser många som använder för små och för smala pulkor och därmed får pulkor med hög tyngdpunkt som lätt välter och gräver ner sig. Därför har vi skapat Jemtlander – ett pulkassystem för stabil, säker och lättpackad transport i vildmarken!

Jemtlander är en svensk produkt. Det mesta är tillverkat och utvecklat i Jämtland med närhet till fjällen och stora skogsområden. Ingående komponenter levereras av företag i eller i närheten av Östersund, förutom vissa delar som köps in från närliggande regioner.

Utsidan är sedan starten 1995 den största digitala mötesplatsen för friluftslivsentusiaster. Upptäck våra artiklar, diskutera i forum, dela bilder och färdspår, läs och skriv recensioner för utrustning, eller köp/sälj begagnat.

På Utsidan kan du också hitta alla Vita- och Gröna Bandares färdspår från många år tillbaka. Följ dina vänner, eller planera din egen tur genom att studera andras vägval.

Jämtlands snabbaste tryckeri. Trycksaker, storformat och mässmaterial

Välkommen till Printson i Östersund, Jämtlands snabbaste tryckeri. Här står vi aldrig still. För oss är uttryck som många bollar i luften, korta puckar och att vara på tårna inga slitna klyschor – det är vår vardag.

Vi vill att du som kund ska känna att det är enkelt att anlita oss, att vi levererar trycksakerna snabbt och att vi aldrig tummar på kvaliteten. Vi trycker allt från enstaka visitkort till ett par tusen broschyrer, allt från studentskyltar till fönsterdekor och allt från små runda klistermärken till långsmala banderoller. Alltid med mottot ”inga problem!”.