Foto: ATI Mountain Experience

Boka din nödsändare här!

Att genomföra Vita eller Gröna Bandet innebär att du utsätts för naturens nycker, vilket är en utmaning både fysiskt och psykiskt. Att hoppas på det bästa men förbereda sig för det värsta är därför en bra filosofi. 

När du genomför något av banden är nödsändare med satellitkontakt ett krav, eftersom det ibland är långt till hjälp och mobiltäckningen är begränsad. Vilken leverantör eller modell du väljer är däremot helt frivilligt. Under de senaste åren har satellitkommunikation utvecklats mycket och idag finns det satellitenheter som är gjorda exakt för denna typ av äventyr.

För att underlätta och göra ditt äventyr så säkert som möjligt, har vi valt att samarbeta med Fjällcom satellite SOS. Fjällcom är ett företag med många års erfarenhet över hela världen, som har trygg, vänlig och professionell service på plats i Sverige. Vi kan genom detta samarbete erbjuda dig högsta säkerhet till bästa ekonomi.

Vi rekommenderar tvåvägs Satellit Messenger InReach. Den tillverkas av Garmin, som använder IRIDIUM satellitnätverk med dubbelt så många satelliter än motsvarande system. Med Satellit Messenger InReach kan du enkelt sända SOS nödrop, men också skicka och ta emot andra meddelanden. Inreach finns i tre olika modeller - InReach Mini, InReach SE och InReach Explorer.

Du som genomför något av banden får 25 % rabatt på hyra av nödsändaren Satellit Messenger InReach. Rabattkod erhålls vid anmälan.