Foto: VGB. Fjällträff 2022 i Vålådalen

FJÄLLTRÄFF i STORLIEN 22–24 september 2023!

Välkommen alla tidigare och blivande
Vita & Gröna Bandare. Och alla andra nyfikna!


VAD:
Varmt välkommen till FJÄLLTRÄFF för Fjällfararnas Vita & Gröna Band, i Storlien i västra Jämtlandsfjällen! Vi kommer att bjuda på inspirerande föredrag, mängder av lärande och roliga uteaktiviteter, produkttester och kunskapsutbyte med våra partners, After Fjäll, utelunch och roliga, smakfulla middagar. Räkna också med skönt häng med likasinnade, prylsnack, Bandet-snack, tävlingar och kanske utlottningar med fina priser. Och en hel del fjäll såklart!

NÄR & VAR:
22–24 september på Storliens Högfjällshotell och på fjället runt omkring.

RESOR:
TÅG: Vi tänker ju att många vill ta tåget och status med tåg tor Stockholm/söderifrån är:

 • Nattåg torsdag 21 sep: Går fint att boka och går nu helt plötsligt hela vägen till Storlien? Tyvärr finns nu endast sittvagn.
 • Dagtåg fredag 22 sep: Står "Banarbete" på "dagtåget" fortsatt, men finns ett jättetidigt och ett senare att boka ändå (det senare med ankomst 18.25, blir lite körigt, men får funka).
 • Eftermiddagståg söndag 24 sep: Bara att boka (Snälltåget 15.25).
 • Nattåg söndag 24 sep: Finns nu från  Storlien 18.39 att boka. 
Om ni har bokat ett tåg som stannar lite väl länge i Duved, så hojta till oss så fixar vi transfer till självkostnadspris (info@vitagronabandet.se).

FLYG: Om du flyger till Östersund eller Vaernes, hör av dig så kan vi se om vi kan para ihop för samåkning (info@vitagronabandet.se).
 

BIL: Fem snälla deltagare har sagt att de har plats i bil:
Luleå, Västerås, Umeå och Fjärdhundra (Uppland). Maila oss om du är intresserad (info@vitagronabandet.se).

Om du vill stanna eller komma tidigare ger hotellet 10 % rabatt om du anger "Fjällträff"!

PROGRAMMET (med prel tider):

FREDAG
11.00-15.00  "Tjuvstart" för dig som kommer tidigt. Vandring Sandtjärnsrundan eller Brudslöjan t o r. (Går bra att boka lunchmacka, maila info@vitagronabandet.se)

16.30-18.00  Registrering
After Fjäll hosted by SILVA och PRIMUS, med vildmarkskocken Stefan Lundgren. Presentation och information om praktikaliteter. 

18.30  Intro Vita & Gröna Bandet.
Föreläsning ”Jag är stark. Jag är modig. Jag klarar det här”, med  Emelie Torstensson. Handlar om att våga utmana sig själv. Att orka lite till när man tror man inte orkar mer. Att våga fast man är rädd. Och att slutligen uppfylla en dröm och växa som människa. Med utgångspunkt från Emelies Frankrike-vandring.
19.30  Tvårättersmiddag på hotellet
21.00  Alexandra Nilsson som sprang Gröna Bandet i sommar,  berättar om "Fjäll-löpning, faktiskt inte ett så stort steg från vandring"

LÖRDAG
7.00-8.00   Fjällyoga på långtur, med Bandarna Saskia Kalkwarf och Carl ”Hubbe” Houbaer. Hur kan man utöva yoga både i tältet och utanför och vilka övningar är bra för din Gröna- eller Vita Bandet-kropp? 
7.30-9.00  Frukost

9.00-11.00 Smörgåsbord med aktiviteter (väljs på plats):

 • Navigeringsövningar med SILVA, med avancerad kompasskunskap, så som triangulering, pacing och navigering med karta. Förhoppningsvis kommer alla, oavsett kompasskunskap känna att man fått med sig nåt nytt!
 • Fjäll-akvarell med Matilda Ideström, konstnär och kreatör och dotter till Vita & Gröna Bandets grundare :) Här får du praktiskt lära dig grunderna i akvarellmålning och hur du kan måla ute på dina turer.
 • Fototips med Håkan Wike, friluftsfotograf, filmare och kommunikatör. Håkan ger tekniska råd och praktiska och kreativa knep till roligare bilder som håller längre.
 • Fjäll-löpning tillsammans med ALTRA
 • När ska jag trycka på nödsändaren? Om akutsjukvård på fjället och om Fjällräddningen, med Jenny Hofvander.
11.30-12.15  Smörgåsbord med aktiviteter (väljs på plats):
 • Tips och trix om att äta gott och torka sin egen mat, med Bandarna Björn Rudenäs och Charlotta Hedenäs
 • En clinic om att Vårda dina saker, med Alexandra Nilsson från LUNDHAGS, samt Bandare
 • Så blir en ryggsäck till, med Håkan Nyström, produktutvecklare på LUNDHAGS
 • Fjällfarare spekulerar – tips, trix och bollande. För dig som vill dela med dig av din kunskap eller planerar ett Band i framtiden.
12.15-13.30  Utelunch med Lena Flaten, hosted by LUNDHAGS

13.30-16.45  Samma aktivitetsprogram som på fm (väljs på plats) 

17.00  "Lättviktspsykologen" Agneta Sandström berättar om "What’s the grej med Thru Hike?" En personlig betraktelse och lite hjärnforskning.
18.00  Skidskyttarnas skyttetränare Johan Hagström berättar om "När detaljerna avgör – så förbereder sig skidskyttelandslaget för att vara bäst när det gäller". Planeringen inför en långtur har en del likheter med skidskyttarnas förberedelser inför sina framgångar. Hosted by JÄMTKRAFT.

18.45  Paus och kanske en öl eller nåt i Kopparbaren?

20.00  Trerätters middag på hotellet
Årets Fjällfararvän 2023
Diplomering av årets Vita och Gröna Bandare
Sabina Claesson och Nils Eile berättar om sin Vita Bandet-tur i vintras

SÖNDAG
7.00-8.00  Fjällyoga på långtur, med Bandarna Saskia Kalkwarf och Carl ”Hubbe” Houbaer. Hur kan man utöva yoga både i tältet och utanför och vilka övningar är bra för din Gröna- eller Vita Bandet-kropp? 
7.30-9.00  Frukost
8.30-  Testa på WOOLPOWER Foot-Dip och/eller kallbad med Wim Hof-metoden med Marie Hasselbom, Waatea
9.00-  Vandring längs Blomsterstigen i din egen takt
Vid Vindarnas Tempel bjuder OUTDOOR BUDDIES på lite extra energi
Testa på WOOLPOWER Foot-Dip och/eller kallbad med Wim Hof-metoden med Marie Hasselbom, Waatea

Lunch på hotellet

13.45-14.45  Avslutning med bildspel, prisutdelning och utlottningar av fina priser från våra partners (nedan) samt från UTEMAGASINET, AMOK, DALUM, SKHOOP, ÅRE KAFFEROSTERI, JULBO, ÅRE CHOKLADFABRIK. STORT TACK! Varmt tack också till KUPILKA!

Dessutom – hela helgen – utställningar, test av produkter och prylsnack med våra fantastiska partners.


ANMÄLAN:
Beroende på vilket boende du väljer ligger kostnaden på mellan 2 700 kr och 3 900 kr. Då ingår alla måltider och alla aktiviteter! Ännu lite billigare blir det om du har eget boende eller om du väljer tält (då ingår inte frukost). 

Du betalar via Swish 123 300 10 62 eller via Bankgiro 5965-5860, ange bara "Fjällträff" och ditt namn.