Foto: Menno Huber, Vita Bandet 2017

Årets Fjällfararvän!

En efterlängtad kopp kaffe, hjälp med skotork, en värmande bastu eller en vänlig, peppande kommentar. Små saker från främmande människor som är guld värda och kan lyfta en dag, eller en hel fjälltur, till helt nya höjder. Vi vet att det finns många fjällhjältar där ute – vi vill hylla dem med en alldeles egen utmärkelse!

ALLA ni fjällfarare som sedan start av Fjällfararnas Vita & Gröna Band (år 2009) anmält er och genomfört hela eller delar av Banden, har möjlighet att nominera den Fjällfararvän som ni tycker har betytt mest för er upplevelse av Vita eller Gröna Bandet. 

Bland de nominerade röstas sedan en vinnare fram av alla som följer banden.

VI PAUSAR JUST NU ÅRETS FJÄLLFARARVÄN, MEN ÅTERKOMMER EV. MED NYA NOMINERINGSOMGÅNGAR. 


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2019:

LILI-MARIE WASSDAHL
Gäddede Camping

Motivering:
 "Lili -Marie har vissat på ett fantastiskt bemötande och generositet till alla fjällfarare. 
Hon har gjort Gäddede till en logisk knutpunkt för alla som passerar genom fjällkedjan under sitt Vita eller Gröna Band.

 


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2018:

YVONNE & TOMAS FRANSSON
Jänsmässholmens Fjällhotell

 

Motivering: "Tomas och Yvonne har visat på exceptionell värme och generositet till alla fjällfarare som kommit deras väg. Deras förmåga att få alla att känna sig som en del av deras familj är fantastisk och välbehövlig.
Det känns som att komma hem".


Röstningen var oerhört jämn, som vanligt.
Tack till all er som röstat!


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2017:

STIG NILSSON - eller "STIG I OLDEN"
 

Motivering: En verklig trotjänare, som på ett osjälviskt sätt servat, hjälpt, peppat och haft järnkoll på många, många fjällfarare genom åren.


Jag liksom många andra Gröna och Vita Bandare kan intyga att Stig Nilsson i Olden har uppvisat en fantastisk gästfrihet som har varit ett mycket välkommet inslag på turen. Stig håller järnkoll på alla oss Bandare och inviterar de han lyckas att hitta på, kaffe, smörgås och en trevlig pratstund i Oldens bystuga. Många har också erbjudits övernattning och fått en välbehövd möjlighet att torka upp och ladda batterierna efter blöta och kalla myräventyr.


Röstningen var oerhört jämn, men Stig fick flest röster.
Stort och innerligt tack till all er som röstat!