Foto: Menno Huber, Vita Bandet 2017

Dags att nominera Årets Fjällfararvän 2018!

En efterlängtad kopp kaffe, hjälp med skotork, en värmande bastu eller en vänlig, peppande kommentar. Små saker från helt främmande människor som är guld värda och kan lyfta en dag, eller en hel fjälltur, till helt nya höjder. Vi vet att det finns många fjällhjältar där ute – vi vill hylla dem med en alldeles egen utmärkelse!

ALLA ni fjällfarare som sedan start av Fjällfararnas Vita & Gröna Band (år 2010) anmält er och genomfört hela eller delar av Banden, kan nu nominera den Fjällfararvän som ni tycker har betytt mest för er upplevelse av Vita eller Gröna Bandet.

Nomineringsperioden sträcker sig till den 1 december. Därefter utser Fjällfarar-juryn tre kandidater som presenteras 14 december
( OBS. Framflyttat till 4:e januari). ( mera info om det kommer).
18 januari kungörs vinnaren av Årets Fjällfararvän 2018.


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2017:

STIG NILSSON - eller "STIG I OLDEN"
 

Motivering: En verklig trotjänare, som på ett osjälviskt sätt servat, hjälpt, peppat och haft järnkoll på många, många fjällfarare genom åren.


Jag liksom många andra Gröna och Vita Bandare kan intyga att Stig Nilsson i Olden har uppvisat en fantastisk gästfrihet som har varit ett mycket välkommet inslag på turen. Stig håller järnkoll på alla oss Bandare och inviterar de han lyckas att hitta på, kaffe, smörgås och en trevlig pratstund i Oldens bystuga. Många har också erbjudits övernattning och fått en välbehövd möjlighet att torka upp och ladda batterierna efter blöta och kalla myräventyr.


Röstningen var oerhört jämn, men Stig fick flest röster.
Stort och innerligt tack till all er som röstat!