Foto: Menno Huber, Vita Bandet 2017

Årets Fjällfararvän 2023

Efter en paus återupplivar vi nu Årets Fjällfararvän!

En efterlängtad kopp kaffe, hjälp med skotork, en värmande bastu eller en vänlig, peppande kommentar. Små saker från främmande människor som är guld värda och kan lyfta en dag, eller en hel fjälltur, till helt nya höjder. Vi vet att det finns många fjällhjältar där ute – vi vill hylla dem med en alldeles egen utmärkelse!

Har du påbörjat och till och med genomfört Vita eller Gröna Bandet 2023? Då kommer du snart få chansen att nominera den Fjällfararvän du tycker har betytt mest för din upplevelse längs fjällkedjan.

Bland de nominerade kommer juryn för Banden att kora en vinnare, som presenteras i samband med fjällträffen i Storlien 22-24 september.

Nominera din alldeles särskilt utvalda fjällfararvän i formuläret nedan - senast 18 september
 


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2019

LILI-MARIE WASSDAHL
Gäddede Camping

Motivering:
 "Lili -Marie har vissat på ett fantastiskt bemötande och generositet till alla fjällfarare. 
Hon har gjort Gäddede till en logisk knutpunkt för alla som passerar genom fjällkedjan under sitt Vita eller Gröna Band.

 


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2018

YVONNE & TOMAS FRANSSON
Jänsmässholmens Fjällhotell

 

Motivering: "Tomas och Yvonne har visat på exceptionell värme och generositet till alla fjällfarare som kommit deras väg. Deras förmåga att få alla att känna sig som en del av deras familj är fantastisk och välbehövlig.
Det känns som att komma hem".


Röstningen var oerhört jämn, som vanligt.
Tack till all er som röstat!


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2017

STIG NILSSON - eller "STIG I OLDEN"
 

Motivering: En verklig trotjänare, som på ett osjälviskt sätt servat, hjälpt, peppat och haft järnkoll på många, många fjällfarare genom åren.


Jag liksom många andra Gröna och Vita Bandare kan intyga att Stig Nilsson i Olden har uppvisat en fantastisk gästfrihet som har varit ett mycket välkommet inslag på turen. Stig håller järnkoll på alla oss Bandare och inviterar de han lyckas att hitta på, kaffe, smörgås och en trevlig pratstund i Oldens bystuga. Många har också erbjudits övernattning och fått en välbehövd möjlighet att torka upp och ladda batterierna efter blöta och kalla myräventyr.


Röstningen var oerhört jämn, men Stig fick flest röster.
Stort och innerligt tack till all er som röstat!