Foto: Menno Huber, Vita Bandet 2017

Årets Fjällfararvän 2019 - Dags att rösta!

En efterlängtad kopp kaffe, hjälp med skotork, en värmande bastu eller en vänlig, peppande kommentar. Små saker från främmande människor som är guld värda och kan lyfta en dag, eller en hel fjälltur, till helt nya höjder. Vi vet att det finns många fjällhjältar där ute – vi vill hylla dem med en alldeles egen utmärkelse!

ALLA ni fjällfarare som sedan start av Fjällfararnas Vita & Gröna Band (år 2009) anmält er och genomfört hela eller delar av Banden, har haft möjlighet att nominera den Fjällfararvän som ni tycker har betytt mest för er upplevelse av Vita eller Gröna Bandet. 

Efter att nomineringen stängdes har fjällfarar-juryn utsett tre kandidater från årets nominerade - så nu är det DAGS ATT RÖSTA

Röstningen är öppen för alla som vill och pågår till 13 februari.

Tillsammans korar ni årets vinnare och den 14 februari avslöjar vi vem som blir 2019 års Fjällfararvän!NOMINERADE TILL 2019 ÅRS FJÄLLFARARVÄN ÄR:

Lili-Marie, Gäddede camping

Motivering: 
Very service minded. She was expecting us and welcomed us nicely. She was very accommodating knowing very well how enduring the Gröna bandet is.

Tommy Johansson, Raukasjö Fjällgård
Motivering: 
Hjälpte mig när jag hamnat i pulktrubbel, ett trubbel som inte ens damerna i våffelstugan kunde bota. Inte långt från introt till Ainbusk singers kända dänga "jag mötte lassie" kom han där som ett ljus i mörkret... hjälpte mig få ordning på min pulka och att spåra de tuffa startkilometrarna med sin snöskoter morgonen efter när jag skulle fortsätta.

Sten Danielsson, Pilgrimshotellet, Gäddede
Motivering: 
Servicen var helt makalös. Vi behövde bara betala för en natt, fast vi bodde två, pga att frugan blev magsjuk. Sedan fick vi basta gratis. Vi ringde när vi var på väg dit och det öste verkligen ner. Han slog på bastun så den var varm och god när vi kom dit. Hjälpte oss med depålådan...  Kort och gott ett fantastiskt mottagande och service. 

 


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2018:

YVONNE & TOMAS FRANSSON
Jänsmässholmens Fjällhotell

 

Motivering: "Tomas och Yvonne har visat på exceptionell värme och generositet till alla fjällfarare som kommit deras väg. Deras förmåga att få alla att känna sig som en del av deras familj är fantastisk och välbehövlig.
Det känns som att komma hem".


Röstningen var oerhört jämn, som vanligt.
Tack till all er som röstat!


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2017:

STIG NILSSON - eller "STIG I OLDEN"
 

Motivering: En verklig trotjänare, som på ett osjälviskt sätt servat, hjälpt, peppat och haft järnkoll på många, många fjällfarare genom åren.


Jag liksom många andra Gröna och Vita Bandare kan intyga att Stig Nilsson i Olden har uppvisat en fantastisk gästfrihet som har varit ett mycket välkommet inslag på turen. Stig håller järnkoll på alla oss Bandare och inviterar de han lyckas att hitta på, kaffe, smörgås och en trevlig pratstund i Oldens bystuga. Många har också erbjudits övernattning och fått en välbehövd möjlighet att torka upp och ladda batterierna efter blöta och kalla myräventyr.


Röstningen var oerhört jämn, men Stig fick flest röster.
Stort och innerligt tack till all er som röstat!