Foto: Menno Huber, Vita Bandet 2017

Årets Fjällfararvän!

En efterlängtad kopp kaffe, hjälp med skotork, en värmande bastu eller en vänlig, peppande kommentar. Små saker från helt främmande människor som är guld värda och kan lyfta en dag, eller en hel fjälltur, till helt nya höjder. Vi vet att det finns många fjällhjältar där ute – vi vill hylla dem med en alldeles egen utmärkelse!

ALLA ni fjällfarare som sedan start av Fjällfararnas Vita & Gröna Band (år 2010) anmält er och genomfört hela eller delar av Banden, kan nominera den Fjällfararvän som ni tycker har betytt mest för er upplevelse av Vita eller Gröna Bandet.
Fjällfarar-juryn utser sedan tre kandidater.


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2018:

YVONNE & TOMAS FRANSSON
Jänsmässholmens Fjällhotell

 

Motivering: "Tomas och Yvonne har visat på exceptionell värme och generositet till alla fjällfarare som kommit deras väg. Deras förmåga att få alla att känna sig som en del av deras familj är fantastisk och välbehövlig.
Det känns som att komma hem".


Röstningen var oerhört jämn, som vanligt.
Tack till all er som röstat!

Dom nominerade för 2018, var...


Tomas & Yvonne, Jänsmässholmens Fjällhotell
Motivering:
Med ett fantastiskt mottagande av två trötta Vita Bandare fick de oss att stanna längre än planerat och gav oss ett av de bästa minnena från turen.
Deras inställning till oss fjällfarare och deras förmåga att få oss att kännas oss som en del av deras familj var fantastiskt och välbehövt. Att komma till Tomas och Yvonne var som att komma hem.

At Jänsmässholmens fjällhotell, we (and many other gröna bandare) were welcomed with exceptional warmth, hospitality and generosity by Thomas, his daughter and gröna bandet 2017-hiker Anna! In the middle of Jämtland's forests and bogs, it felt like coming home. We left Jänsmässholmen well-rested, grateful, with full bellies and with many joyful memories.


Lili-Marie, Gäddede Camping
Motivering:
Efter en oändlig dag på 50km vandring slog vi upp tältet vid gäddede camping 12 på natten. Vi vaknade tidigt och blev bjudna på det godaste bryggkaffet på länge och fick prata av oss om alla våra äventyr. Hela dagen följdes av god mat, öl i solen och gedigen service. Att man som gröna bandare även fick första natten avgiftsfritt mot att skriva en hälsning i gästboken var inte heller helt fel!

Otroligt trevligt bemötande, hjälpsamma och generösa. Bjuder alla bandare på första övernattningen!!


Margareta Karlsson och Christer Sandström, stugvärdar i Vålåstugorna
Motivering:
När jag kom till Vålåstugorna blev jag magsjuk. Det värsta man vet som stugvärd är magsjuka gäster, men Maggan och Christer var helt underbara och tog hand om mig så fint. Eldade upp kaminen i rummet, torkade spyor (!), kom med cola, bjöd på choklad, pratstunder och skratt under de dagar jag var där. Det sammanföll dessutom med den första "vinterstormen" som kom redan i september i år, så jag tvingades till ytterligare ett par dagars stopp där. Jag skulle ha blivit galen om inte de funnits på plats, med moraliskt stöd och gott sällskap när jag var tvungen att vänta, vänta och sedan planera om rutten. Riktiga fjällhjältar och verkligen medmänniskor i nöd!


 

ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2017:

STIG NILSSON - eller "STIG I OLDEN"
 

Motivering: En verklig trotjänare, som på ett osjälviskt sätt servat, hjälpt, peppat och haft järnkoll på många, många fjällfarare genom åren.


Jag liksom många andra Gröna och Vita Bandare kan intyga att Stig Nilsson i Olden har uppvisat en fantastisk gästfrihet som har varit ett mycket välkommet inslag på turen. Stig håller järnkoll på alla oss Bandare och inviterar de han lyckas att hitta på, kaffe, smörgås och en trevlig pratstund i Oldens bystuga. Många har också erbjudits övernattning och fått en välbehövd möjlighet att torka upp och ladda batterierna efter blöta och kalla myräventyr.


Röstningen var oerhört jämn, men Stig fick flest röster.
Stort och innerligt tack till all er som röstat!