Foto: Menno Huber, Vita Bandet 2017

RÖSTA PÅ ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2017!

En efterlängtad kopp kaffe, hjälp med skotork, en värmande bastu eller en vänlig, peppande kommentar. Små saker från helt främmande människor som är guld värda och kan lyfta en dag, eller en hel fjälltur, till helt nya höjder.

Vi vet att det finns många fjällhjältar där ute – och vi vill hylla dem med en alldeles egen utmärkelse!

 
ALLA är nu välkomna att rösta på den Fjällfararvän som man tycker verkar ha betytt mest för Vita eller Gröna Bandets fjällfarare under 2017. Av tio (av fjällfarare) nominerade, kan nu alla som vill rösta på tre (av juryn utvalda) fram till 25 januari


DE NOMINERADE TILL ÅRETS FJÄLLFARARVÄN 2017 ÄR:

Stig (Nilsson) i Olden.
Motivering: En verklig trotjänare, som både servat, hjälpt, peppat och haft järnkoll på många, många fjällfarare genom åren.
Jag liksom många andra Gröna och Vita Bandare kan intyga att Stig Nilsson i Olden har uppvisat en fantastisk gästfrihet som har varit ett mycket välkommet inslag på turen. Stig håller järnkoll på alla oss Bandare och inviterar de han lyckas att hitta på kaffe, smörgås och en trevlig pratstund i Oldens bystuga. Många har också erbjudits övernattning och fått en välbehövd möjlighet att torka upp och ladda batterierna efter blöta och kalla myräventyr.
 
Bröderna Berglund (Berndt & Lasse), Piteå.
Motivering: Två bröder med hjärtat, fjällfararservicen, stekspaden OCH snöspaden på rätt ställe.
Bröderna Berglunds mötte vi i Pieskehaurestugan. Vi kom skidandes över sjön och mitt i allt skoteråkarkaos kom de fram till oss..."vi vet vilka ni är…". Förvåningen var total! Hur kan dessa vithåriga farbröder känna till oss? Facebook var svaret. Efter en varm bastu bjöd de oss på gomiddag: köttgryta, ris, morötter, lingonsylt... allt som två vrålhungriga fjällfarare kan drömma om. Vi åt och åt. På brett pitemål och mycket värme berättade de historier från fjället, fiskar som dragits upp och spännande möten. Två guldklimpar! Vi vinkade hejdå på morgonkvisten, men de hade andra planer. Vid lunchtid överraskade de oss med solgrop, renskinn, eld och nystekta fläskpannkakor. Att få dela fjällens fjäll och livets liv med Bröderna Berglunds är vi så tacksamma för. Vilka hjältar för hungriga fjällfararmagar."
 
Svante Sundelin, Älta.
Motivering: För ett verkligt engagemang, för både fjällfararna (vilka han själv också kan räkna sig till) liksom för Vita & Gröna Bandet i stort.
Hans blogg (svante-sundelin.blogspot.se) är en enorm och generös kunskapskälla!”


Den 16 februari kungörs vinnaren av Årets Fjällfararvän 2017.